(Foto: Jarle Vines)

Stavanger den store slagmark

Air France åbner Paris-rute, SAS opruster på ruten til CPH og bmi regional etablerer base i oliebyen Stavanger.

Ligesom de fleste andre, så søger luftfartsselskaber derhen hvor pengene er. Og et af de steder hvor det stadig er muligt at sælge billetter til høje priser er tilsyneladende på ruter til og fra den norske oliehovedstad Stavangers Sola Lufthavn.

Således har flere selskaber på det seneste annonceret planer om nye ruter og styrkede ruter til og fra Stavanger.

Houston spøger stadig
SAS indsætter således fra sommerfartplanens ikrafttræden i slutningen af marts næste år en ekstra morgenafgang fra Stavanger til København, så der nu bliver to muligheder for at komme tidligt afsted med SAS mod den danske hovedstad. SAS åbner til april også en rute fra Stavanger til Edinburgh med to ugentlige flyvninger. Og endelig så spøger en rute fra København og/eller Stavanger til Houston i USA stadig i kulissen. SAS har flere gange sagt, at en endelig beslutning var lige op over. Meldingen er dog fortsat, at ruten er under overvejelse.

Air France åbner fra 31. marts 2014 en rute mellem Paris Charles de Gaulle og Stavanger. Der bliver tale om to daglige rotationer, som skal opereres med Embraer E170-fly.

Base i Stavanger
Det britiske regionalflyselskab bmi regional etablerer fra 23. januar en egentlig base i den norske lufthavn. Herfra vil bmi regional flyve inden for Skandinavien til Harstad/Evenes, Kristiansund og Tromsø i Norge samt Gøteborg i Sverige. Tromsø-ruten vil blive fløjet med mellemlanding i Harstad/Evenes fem gange om ugen. Kristiansund vil blive fløjet dagligt og Gøteborg-ruten vil blive fløjet en gang dagligt alle dage undtagen lørdag.

På en enkel rute går det dog den modsatte vej. Det er Danish Air Transport, der tager tirsdags- og onsdagsafgangene på deres Aalborg – Stavanger rute ud.

Foto: Jarle Vines / Wikipedia