Fly fra Atlantic Airways i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn)

Stigende belægning på fly til og fra Billund

Det går fremad i Billund Lufthavn. I juni var der i gennemsnit omkring 80 passagerer på hvert afgående og ankommende fly, og det er 60 procent flere end i starten af året.

Indgangen til højsæsonen markerer perioden, hvor det er fyldte fly, der afgår og ankommer til lufthavnene.

Det kan man også aflæse i Billund Lufthavns trafiktal for juni måned, hvor der blev registreret 68.266 passagerer og 867 operationer i den kommercielle trafik. Dermed var der i gennemsnit næsten 79 passagerer ombord på hvert fly, mens det tilsvarende tal i januar i år var på blot 48, hvilket svarer til en øgning på godt 60 procent.

Tilbage i juni 2019 var gennemsnittet på 100 passagerer på samtlige afgående og ankommende fly, så det begynder at nærme sig normale tilstande på bagsiden af coronapandemien.

“Hver gang, der er åbnet lidt op for at rejse igen, har folk grebet chancen og fyldt flyene fra lufthavnen. Den første uge i skolernes sommerferie er altid populær at rejse i. Her er belægningen på flyene i Billund Lufthavn kun fem procent fra niveauet i 2019. Så det er fyldte fly, der letter herfra, og det kan mærkes på aktiviteten og stemningen blandt de mange rejsende i terminalen,” fortæller Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Kapacitet modsvarer efterspørgsel
Med en stigende belægning belønnes flyselskaberne for at have indsat den rette kapacitet for at imødekomme den stigende efterspørgsel i markedet.

“Efterspørgslen og udbuddet passer godt sammen lige nu, så planlægningen er god,” lyder fra lufthavnsdirektøren.

På det seneste har Turkish Airlines genåbnet ruten til Istanbul, mens LOT igen flyver til Warszawa og Icelandair til Reykjavik. Fredag kan SWISS ydermere åbne en helt ny rute til Zürich.

Men også lavprisflyselskaberne byder sig til. Norwegian er returneret med ruten til Oslo, mens Ryanair allerede har genåbnet 10 ruter samtidig med, at Kreta og Treviso-Venedig også kommer på rutekortet i morgen. Endelig har det spanske lavprisflyselskab Vueling åbnet tre ruter til henholdsvis Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca, og en kommende rute til Las Palmas er også annonceret.

Hjemmearbejde for passagerer
Med et stort antal flyvninger til mange forskellige lande med varierende indrejseregler, bliver der noget at holde styr på for lufthavnens check-in personale, og ikke mindst for passagererne.

Derfor opfordrer Billund Lufthavn til, at de rejsende forbereder sig hjemmefra i forhold til de gældende regler for det flyselskaber, der flyves med, samt hvordan reglerne er på destinationen.

“Der kan være forskellige regler fra flyselskab til flyselskab og også alt efter, hvilken destination man skal til. Ligeledes er det en fordel, at checke in hjemmefra via lufthavnens hjemmeside samt komme i god tid til lufthavnen inden afrejse,” lyder opfordringen fra lufthavnen.

Sponsoreret link:
Rejser du ofte fra Billund Lufthavn? – Og vil du sammenligne priser på rejser fra Billund? På Travelmarket.dk finder du både rejser og afbudsrejser fra Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Vueling med yderligere tre danske ruter

Air France til Billund i stort sommerprogram

Ryanair genåbner base i Billund Lufthavn