En Airbus A318-100 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France til Billund i stort sommerprogram

Air France har præsenteret et omfangsrigt sommerprogram med op imod 200 destinationer. Mandag genåbner det franske flyselskab sin rute fra Paris til Billund.

Flere lande er begyndt at åbne sine grænser, og det giver øgede muligheder for rejsende.

Flyselskaberne verden over er derfor begyndt at skrue op for antallet af ruter og frekvenser i takt med den øgede efterspørgsel fra kunderne hen over sommeren. Hos Air France er der lagt op til en stor sommer med et antal destinationer, der er tæt på 200.

På rutekortet for kort- og mellemdistanceruter vil Air France denne sommer tilbyde 81 sæsonruter – inklusiv 23 helt nye ruter. Over 40 sommerruter vil blive tilbudt på indenrigsmarkedet. Der vil blandt andet være fly til Korsika fra hele ni forskellige franske byer.

Tager langtidsopbevarede fly tilbage i drift
Sommerprogrammet i Europa byder især på flyvninger til feriedestinationer i Grækenland, Portugal, Spanien og Italien. Kapaciteten til Grækenland bliver hele 80 procent større end i sommeren 2019, mens kapaciteten til Portugal næsten er øget med 25 procent.

Air France har også sat større fokus på de caribiske destinationer Pointe-à-Pitre, Fort-de-France og Saint-Denis de la Réunion med afgange fra både Paris Orly og Paris Charles de Gaulle.

Den samlede kapacitet fra Air France i juli og august er på 65 procent sammenlignet med samme periode i 2019. I maj var kapaciteten på 40 procent. Air France arbejder i øjeblikket på at tage 10 mellemdistancefly og 12 langdistancefly ud af langtidsopbevaringen. I alt vil det franske selskab operere med 181 fly denne sommer.

Billund-rute er tilbage i jubilæumsår
Blandt de mange ruter fra Air France denne sommer er der også danske destinationer. Flyselskabet flyver til Københavns Lufthavn, og mandag 14. juni genåbnes ruten fra Paris Charles de Gaulle til Billund Lufthavn med en flyvning klokken 15.20.

Ruten havde 10-års jubilæum i marts 2021, men flyvningen mandag til den vestdanske lufthavn bliver den første fra Air France, siden coronanedlukningens begyndelse.

”Air France skulle have holdt 10-års jubilæum i Billund Lufthavn tidligere på året, og det er et tydeligt bevis på, at det er en yderst attraktiv rute – både for ferie- og erhvervsrejsende. Vi er selvfølgelig glade for, at Billund og Vestdanmark ligeledes er et vigtigt netværkspunkt for Air France, og derfor er gensynets glæde stor,” siger Han Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Til at begynde bliver der to ugentlige afgange mellem Billund og Paris, men allerede fra uge 27 bliver der skruet op til otte ugentlige afgange fra det franske flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Air France klar til mere leisure med langdistancefly

22 nye Air France-ruter

Ny Air France-rute til USA