(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Stockholm-lounge lever ikke op til forventningerne

De to SAS-lounges har samme design og indretning som de øvrige SAS-lounges rundt om i verdenen. Der er siddegrupper med bløde møbler samt høje barstole omkring runde borde. Men det er som om, at disse to lounges mangler noget af atmosfæren og stemningen som i de øvrige lounges SAS har. Servicen er i orden og man bliver budt velkommen. Alligevel opleves det som en mekanisk gennemgang og der er ingen øjenkontakt som gør, at man føler sig rigtig velkommen. Business og Gold SAS Loungen i Stockholm består af to separate lounges som i selskabets øvrige to hubs i Oslo og…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Velfungerende WiFi og muligheder for print. SAS Guldkort medlemmer, eller højere, kan tage familien med i loungen (max. 4 personer). Legeområde for (mindre) børn.

Minus: Fremstår slidt og dyster. Langt til F-gates. Kedeligt udvalg af mad. Trængsel i myldretiden

Glaselevatoren og så én etage op fra transithallen og man træder direkte ud i indgangen til den dobbelte SAS lounge i Arlandas terminal 5. Men det er som om, at der mangler noget, når man kommer ind.

De to SAS-lounges har samme design og indretning som de øvrige SAS-lounges rundt om i verdenen. Der er siddegrupper med bløde møbler samt høje barstole omkring runde borde. Men det er som om, at disse to lounges mangler noget af atmosfæren og stemningen som i de øvrige lounges SAS har. Servicen er i orden og man bliver budt velkommen. Alligevel opleves det som en mekanisk gennemgang og der er ingen øjenkontakt som gør, at man føler sig rigtig velkommen.

Business og Gold
SAS Loungen i Stockholm består af to separate lounges som i selskabets øvrige to hubs i Oslo og i København. Den ene er en Business lounge, den anden en Gold Lounge. Førstnævnte kan benyttes af selskabets passagerer på SAS Plus billetter, samt øvrige Star Alliance flyvninger ud af Stockholm, hvor passageren har en Business billet, eksempelvis med Lufthansa eller Austrian Airlines.

Gold Loungen er derimod forbeholdt de passagerer, der rejser med et SAS guldkort eller højere, samt passagerer med en Star Alliance flyvning som har et Star Alliance Gold kompatibelt kort. SAS Eurobonus medlemmer med et guldkort eller højere, kan tage sin familie med i loungen eller én gæst. Det er ligeledes muligt, at købe adgang til Business Loungen i form af kontanter eller bonuspoints. I terminal 4, som betjener SAS indenrigsflyvninger, findes der en mindre lounge, men denne kan ikke benyttes i forbindelse med internationale afgange fra terminal 5.

Slidt op
Gold loungen vender ud til flyenes parkering og gates og giver lys, men den inderste delen af loungen er en mørk krog. Business loungen mangler indfald af dagslys og fremstår lidt dyster. Barløsningen, hvor man betjener sig med mad, og bagvæggen til denne – dekoreret med vinflasker – fremstår ganske lækkert og indbydende. Et lille område for børnene med mulighed for at tegne og læse er der også blevet plads til i Business lounge. Gold loungen fremstår meget slidt.

Knækbrød i alle varianter
Udvalget af mad består af diverse kolde retter, salater, brød og svenskernes ”nationalret” knækbrød i mange varianter. Nogle småkager og kiks kan man også finde sammen med frisk frugt. Varme retter har jeg ikke set ved dette, eller tidligere, besøg. Noget man måske kunne ønske eller forvente?

Gold loungen har et lille udvalg af øl, vin, sodavand og spiritus. Spand med isterninger var tom og da jeg til sidst fandt en ansat, som blev gjort opmærksom på dette, gik der et lille kvarter før den blev fyldt op. I Business loungen er udvalget af drikkevarer nogenlunde det samme som i Gold loungen med undtagelse af spiritus.

Langt til F-gates
Ved sidste besøg – en lørdag formiddag – var der godt med plads i begge lounges. I myldretiden, ved morgen- og eftermiddagsafgange på hverdagene, kan det blive trængsel og svært at finde en plads at sidde. Til tider er der også kø for at komme på toilettet.

Loungene ligger på etagen over transithallen, lige ved starten af ”fingeren”, der huser gate 1-10 i terminal 5. Terminalens gate 11-24 ligger ca. 10 minutters gang fra loungene. Den nyere del af Terminal 5, der huser F-gates, ligger et godt stykke fra loungen og skal man eksempelvis på USA afgangene til New York og Chicago, skal man beregne 15-20 minutter.

Foruden TV skærme med såvel nyhedsudsendelser og afgangstider, findes der et godt udvalg af skandinaviske og engelske aviser og magasiner. WiFi er velfungerende og der findes arbejdsstationer man kan benytte. Har man ekstra tid findes der også et lille bibliotek i Gold loungen.

Plus: Velfungerende WiFi og muligheder for print. SAS Guldkort medlemmer, eller højere, kan tage familien med i loungen (max. 4 personer). Legeområde for (mindre) børn.

Minus: Fremstår slidt og dyster. Langt til F-gates. Kedeligt udvalg af mad. Trængsel i myldretiden.

Bedømmelse: 2 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster) Gold Lounge

  • SAS Eurobonus Guld
  • SAS Eurobonus Diamond
  • SAS Eurobonus Pandion
  • Star Alliance Gold

Business Lounge

  • SAS Business Class
  • SAS Plus
  • Star Alliance partner business billet
  • Adgang kan købes for mellem kr 169 – 210 eller for mellem 2.500 – 3.000 Eurobonus points
Åbningstider Man – søn åben fra 05.00. Lukker ca. 30 minutter før sidste SAS-afgang
Placering Terminal 5, efter sikkerhedskontrollen, gate 1, oven for SAS Service Center, plan 4
Mad: Diverse salater, brød, knækbrød m.m.
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på SAS og Star Alliance, når de er i sammenhæng med en SAS billet
Website http://www.sas.dk/alt-om-rejsen

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.