Milano Linate-lufthavnen lukker ned for flytrafik i tre måneder til næste år. Foto: Immanuel Giel

Større europæisk lufthavn lukker i tre måneder

De tre sidste måneder i sommertrafikprogrammet til næste år lukker Milano Linate helt ned for trafik, da lufthavnens landingsbane og terminal skal renoveres.

Der er et større renoveringsarbejde på vej i en af de større lufthavne i Italien, som betyder, at mange tusinde årlige passagerer bliver påvirket.

Milano Linate skal nemlig gennemgå en større renovering af landingsbane og terminalbygning, hvilket vil lukke lufthavnen i tidsrummet fra den 27. juli 2019 til den 27. oktober 2019. Det skriver Business Traveller, som refererer til en rapport hos Flight Service Bureau, der overvåger betydelige ændringer i lufthavne og luftrum.

I forbindelse med den kommende lukning af Milano Linate skal der være afholdt et møde for at tildele slottider i andre lufthavne til de flyselskaber, der bliver ramt af nedlukningen i løbet af sommeren næste år. De fleste flyselskaber forventes at blive omdirigeret til Milano Malpensa, der er byens travleste lufthavn.

Milano Linate ligger syv kilometer øst for byens centrum, og lufthavnen havde i 2017 lidt over ni millioner passagerer. Mange af disse passagerer skal altså midlertidigt overgå til Milano Malpensa, der ligger 49 kilometer nordvest for byen, og som havde 22 millioner årlige passagerer sidste år. Det er Italiens næstravleste lufthavn.

SAS-rute til Milano Linate
Den tredje lufthavn omkring Milano hedder Bergamo, hvortil Ryanair opererer fra Københavns Lufthavn. Denne lufthavn, der også hedder Orio al Serio International Airport, er Milanos næstravleste med cirka 11,5 millioner årlige passagerer. Den ligger 45 kilometer nordøst for Milano.

SAS er det eneste flyselskab, der opererer fra en skandinavisk lufthavn til Milano Linate. Selskabet har en daglig rute fra Stockholm Arlanda til den italienske lufthavn, der således lukker helt i de tre sidste måneder af sommertrafikprogrammet næste år.

Andre europæiske flyselskaber, der opererer til Milano Linate, er Aer Lingus, Alitalia, British Airways og easyJet. Også KLM har flere afgange fra Amsterdam Schiphol til Milano-lufthavnen.

I oktober 2001 skete den hidtil værste ulykke i SAS’ historie, og den fandt sted i netop Milano Linate-lufthavnen. Et MD 87-fly fra det skandinaviske selskab forulykkede, da det var ved at lette med kurs mod Københavns Lufthavn i tæt tåge.

 

Relaterede artikler:

Alitalia har lukket ned på Milano-rute fra CPH

SAS lukker Milano-rute

Alitalia åbner rute fra København til Milano

easyJet fordobler mellem København og Milano

Milano-Bergamo ønsker rute til København