Største chartersatsning fra Odense Lufthavn nogensinde

Apollo vil i sommeren 2011 gennemføre i alt 11 ugentlige flyvninger fra Odense Lufthavn til Mallorca, Tunesien, Kroatien, Bulgarien, Skiathos, Korfu, Thassos og Kreta. I alt 6.000 passagerer forventes at rejse med Apollo fra lufthavnen i Odense. Der anvendes RJ100-fly til 95 passagerer.

Apollo og Odense Lufthavn satser stort i det kommende sommerprogram. Man forventer at sende omkring 6.000 rejsende afsted fra den fynske lufthavn til solrige destinationer i Bulgarien, Grækenland, Kroatien, Spanien og Tunesien.

Der vil blive gennemført 11 rotationer om ugen i hele højsæsonen. Apollo har valgt at starte forsigtigt udmed en flytype til maksimalt 95 personer, hvor de traditionelle charterfly typisk har 150 sæder til tilsvarende destinationer. Ifølge Apollo er det startskuddet til en betydelig udvikling af chartertrafikken fra ‘det centrale Danmark’.

“Der er tale om den største chartersatsning fra Odense Lufthavn nogensinde. I alt11 charterrotationer om ugen i højsæsonen for sommeren 2011 har vi besluttet os for, hvilket vil komme omkring 6000 feriegæster fra Fyn og omkringliggende områder til gavn. Fyn repræsenterer alene 500.000 indbyggere, så potentialet er enormt og på nuværende tidspunkt uudnyttet. Charterbranchen har for vane at fokusere på enten øst eller vest, altså Kastrup og Billund, og det laver Apollo om på nu for således at imødekomme Fyn og omegn,“ konstaterer Jan Lockhart, der er administrerende direktør hos Apollo.

De 11 destinationer fra Odense Lufthavn er Mallorca, Tunesien, Kroatien, Bulgarien, Skiathos, Korfu, Thassos og Kreta. Til Mallorca, Tunesien og Bulgarien bliver der to ugentlige afgange, mens de øvrige rejsemål får én ugentligt rotation.

“Jeg mener, at Odense Lufthavn er et aktiv for Fyn og omegn, som vi skal udnytte endnu bedre til gavn for borgerne og erhvervslivet. De nye destinationer er et stort og godt skridt i den rigtige retning, som jeg glæder mig over.Jeg glæder mig også over, at de mange nye destinationer vil gøre det muligt for endnu flere at opleve, hvor nemt og bekvemt det er at flyve fra Odense Lufthavn. Der er ingen lange ventetider på check-in eller sikkerhedskontrol, og så kan man oven i købet parkere gratis kun 50 m fra check-in skrankerne. Det er unikt,“ sigerJørgen Clausen, Stadsdirektør i Odense Kommune og bestyrelsesformand for Odense Lufthavn.

Odense Lufthavn er i dag et S.m.b.A (Selskab med begrænset ansvar) og ejes af kommunerne i Odense, Nordfyn og Kerteminde

Apollo har fløjet fra Odense Lufthavn siden 2007, hvor lufthavnens bane blev forlænget til 2000 meter.

Læs også:

Apollo satser massivt fra Odense Lufthavn