Største MAX-operatør får erstatning fra Boeing

Southwest Airlines har indgået et fortroligt forlig med Boeing om kompensation for MAX-flyveforbuddet. 125 millioner dollar fordeles til flyselskabets medarbejdere.

Southwest Airlines er verdens største operatør af Boeing 737 MAX, og det amerikanske selskab måtte sætte 34 nye 737 MAX-fly på jorden, da det globale flyveforbud mod flytypen blev indført 13. marts i år. Endvidere havde Southwest Airlines forventet at kunne tage yderligere 41 MAX-fly i brug i løbet af 2019.

Som andre MAX-operatører har Southwest Airlines forhandlet med Boeing om kompensation for de økonomiske tab som følge af MAX-flyveforbuddet, og selskabet har for nylig indgået en aftale med den amerikanske flyproducent om kompensation.

Aftalen er fortrolig, og det er derfor uvist, hvor stort et beløb, der er tale om. Southwests bestyrelse har imidlertid i lyset af aftalen med Boeing godkendt at udbetale omkring 125 millioner dollar (839 millioner kroner) til selskabets medarbejdere.

Stor ros til medarbejdere
“Vores medarbejdere har gjort et utroligt arbejde med at håndtere MAX-flyveforbuddet, samtidig med at de har leveret de højeste niveauer af kundeservice og en af ​​de bedste operationelle præstationer i vores historie,” siger Gary C. Kelly, bestyrelsesformand og koncernchef i Southwest Airlines.

”På vegne af Southwest-bestyrelsen er vi taknemmelige for vores medarbejderes ekstraordinære indsats gennem året og er glade for at dele provenuet fra vores nylige aftale med Boeing,” siger koncernchefen.

Selv om Southwest Airlines allerede har opnået en aftale med Boeing, fortsætter selskabet med at forhandle med Boeing om erstatning for skader i forbindelse med MAX-flyveforbuddet. grundlæggelserne. Detaljerne i disse drøftelser er også fortrolige, men Boeing forventer, at stort set hele kompensationen vil givet som reduktioner i priserne på selskabets eksisterende og fremtidige flyordrer hos Boeing.

Over 60.000 medarbejdere
Southwest Airlines er et af verdens største flyselskaber med flere end 60.000 medarbejdere, som årligt betjener over 130 millioner passagerer – heriblandt mange indenrigspassagerer, da Southwest Airlines siden 2003 været USA’s største indenrigsselskab.

I højsæsonerne for flyvninger i USA har Southwest Airlines over 4.000 afgange om dagen i sit rutenetværk, som tæller over 100 101 destinationer i USA og 10 andre lande.

 

Relaterede artikler:

Southwest-piloter: Ikke MAX før februar eller marts

Det koster det at have 34 MAX-fly på jorden

Boeing 737 MAX-fly opmagasineret i ørkenen