Foto: Aalborg Lufthavn

Største september i fem år i Aalborg Lufthavn

September blev atter den største rejsemåned i Aalborg Lufthavn, der håndterede over 150.000 passagerer. Mange charterrejsende og et stigende antal erhvervsrejsende gjorde udslaget.

Aalborg Lufthavn havde som sædvanligt rigtigt travlt i den forgangne måned, der blev den største september i fem år og den tredjestørste nogensinde i lufthavnen.

Således oplyser den nordjyske lufthavn, at i alt 150.734 passagerer passerede gennem terminalen i løbet af september, hvilket svarer til en fremgang på 4,6 procent i forhold til samme måned i 2022. Sammenlignet med september 2019 – det sidste hele år før coronapandemien – var der tale om en vækst på 2,9 procent.

September er som regel årets største måned i Aalborg Lufthavn, og årets september var ingen undtagelse, fortæller Aalborg Lufthavn.

Stor udenrigsvækst
Antallet af udenrigsrejsende i september i Aalborg Lufthavn landede på 49.486, hvilket var en fremgang på hele 28 procent i forhold til samme måned sidste år. Det var samtidig lidt over 2.000 flere udenrigspassagerer end i september 2019.

September bød på 24.296 charterrejsende, hvilket var 7,5 procent flere end i samme måned sidste år. Aalborg Lufthavn melder, at der var langt mellem de tomme sæder på charterafgangene i årets niende måned.

”Igen ser vi en stor vækst i udenrigstrafikken i forhold til 2022, hvor det er tydeligt at se, at der er ekstra kapacitet sat ind på ruterne til for eksempel Malaga og Amsterdam. Vi er nu gået i gang med sidste del af sommerprogrammet, hvor det er nu og de næste par måneder frem, at sommerprogrammet til næste år bliver lagt til salg,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Han fortæller, at lufthavnen ser frem mod et stærkt vinterprogram, hvor der vil være nye ruter til Tenerife, Gran Canaria og Madeira samt charterruten til La Palma.

Erhvervsrejsende vender tilbage
Aalborg Lufthavn havde i alt 76.952 indenrigspassagerer i september imod 82.788 i samme måned sidste år. Til gengæld var der en vækst på 3,9 procent i forhold til 2019.

Indenrigstrafikken er som bekendt båret af afgangene til og fra Københavns Lufthavn, og der ses en forbedring i forhold til de forgangne måneder. I august i år landede tallet for indenrigsrejsende på 60.636 og i juli var tallet på 53.463 passagerer.

”Set ud fra mængden af rejsende måned for måned, kommer vi fornuftigt ud af september på indenrigsdelen. Der er naturligvis stadig et stykke vej op til niveauet fra sidste år, hvor tre operatører var fuldt beskæftiget på ruten, men vi har set en fremgang i rejseaktiviteten, når vi sammenligner med tidligere måneder,” siger Niels Hemmingsen.

”Det vidner om, at antallet af erhvervsrejser har taget et ryk i en positiv retning, hvor virksomhederne i højere grad er vendt tilbage til samme prioritering af det fysiske møde fremfor onlinemøder. Vi forventer at se samme positive tendens i de kommende måneder.”

 

Relaterede artikler:

Fart på udenrigsvæksten i Aalborg Lufthavn

Rekordmange passagerer i Aalborg og Aarhus

Indenrigstrafik i tilbagegang i Aalborg Lufthavn