Fly på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Fart på udenrigsvæksten i Aalborg Lufthavn

I august var der næsten 30 procent flere udenrigsrejsende til og fra Aalborg Lufthavn end i samme måned året før. Det samlede antal rejsende løftede sig lige over niveauet fra 2019.

Aalborg Lufthavn har efterhånden fået godt fat i udenrigspassagererne igen efter coronapandemien.

Således viser trafiktallene for den nordjyske lufthavn i august, at antallet af udenrigsrejsende steg med 28,7 procent i forhold til samme måned i 2022. August i år bød på i alt 43.898 udenrigspassagerer. Samtidig var det cirka 3.000 flere flere passagerer end i august 2019, der var sidste hele år før pandemien.

Også i juli i år havde Aalborg Lufthavn en flot vækst i antallet af udenrigspassagerer. Her lød væksten på 24,6 procent sammenlignet med juli sidste år.

Det samlede antal passagerer i Aalborg Lufthavn i august landede på 127.211, hvor der til sammenligning var i alt 131.664 i august 2022. I forhold til 2019 var der cirka tusind flere rejsende i august i år fra den nordjyske lufthavn.

Nye ruter er fint efterspurgt
I årets sidste sommermåned har der generelt været god feriestemning i Aalborg Lufthavn, hvor de rejsende har taget flyet til blandt andet den tyrkiske sydkyst, Kreta, Mallorca samt over Atlanten eller indenrigs til København og Bornholm.

”Efter den travle sommerferieperiode, har vi i august fortsat en god efterspørgsel på de nyopstartede ruter, der som alle andre nye ruter skal have et kendskab opbygget. Her er vi rigtig langt, hvor fly- og rejseselskaberne også oplever en stigende interesse,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

”Samtidig er de fire daglige afgange med KLM til Amsterdam stabilt tilbage på programmet, som tydeligt kan mærkes i antallet af daglige rejsende – på ferie eller forretningsrejse til udlandet. Mens chartertrafikken også lå over sidste års passagerniveau, var der samlet set en mindre trafiknedgang i august, primært forårsaget af DAT’s reducererede kapacitet på indenrigsruten til København.”

Antallet af charterpassagerer i august var 22.677 mod 21.326 i august sidste år. Tallene for indenrigsrejsende i august er henholdsvis 60.636 og 76.221 i år og sidste år.

Udsigt til flere nye ruter
Aalborg Lufthavn har fået en række nye udenrigsruter i løbet af 2023, og der udsigt til flere nye ruter i det kommende vintertrafikprogram. Midt i august annoncerede eksempelvis Norwegian, at selskabet åbner en rute til ferieøen Madeira til februar.

Igen i år har Aalborg Lufthavn afholdt en konference for flyselskaber og rejsebureauer. Navnet er Aalborg Development Forum, der sætter fokus på at skabe flere rejsemuligheder fra Aalborg.

”Aalborg Development Forum er et vigtigt arrangement, der giver løsninger til mulighederne, som jeg tror på vil resultere i nye og spændende rejsemål. Vi ser nemlig fortsat en stigende rejseefterspørgsel, hvor vi ud fra det nuværende rejseudbud til populære europæiske rejsemål fra Aalborg Lufthavn, kan se et stort potentiale,” fortæller Niels Hemmingsen.

 

Relaterede artikler:

Rekordmange passagerer i Aalborg og Aarhus

Indenrigstrafik i tilbagegang i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn tæt på 2019-niveau i udenrigstrafik