Terminalen i Aalborg Lufthavn. Foto: Marieke van Hulst Pedersen

Indenrigstrafik i tilbagegang i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn havde omkring 9.000 færre indenrigspassagerer i juni i forhold til samme måned sidste år. Både udenrigs- og chartertrafikken bød derimod på fremgang i den første sommermåned.

Indenrigstrafikken var i juni i tilbagegang i Aalborg Lufthavn som følge af forskellige årsager.

Den nordjyske lufthavn har netop udsendt trafiktallene for den første sommermåned, og her fremgår det, at lufthavnen havde 69.337 indenrigspassagerer. Det er et fald på 11,9 procent i forhold til juni 2022, hvor tallet var 78.690.

I sammenligning med maj i år var der et fald på næsten otte procent i indenrigstrafikken i juni, mens dette segment samtidig også faldt til under 2019-niveau, hvor Aalborg Lufthavn havde 70.440 indenrigspassagerer.

Glæder sig over flyveleder-aftale
Aalborg Lufthavn forklarer, at indenrigstrafikken i en stor del af juni var påvirket af flyveledermangel i Københavns Lufthavn. Det bemærkes dog, at den nordjyske lufthavn begynder at kunne mærke effekten af den nye flyveleder-aftale, som betyder færre og mindre forsinkelser på flyvningerne til og fra hovedstaden.

Foruden udfordringerne med flyveledermangel har indenrigstrafikken også været mærket af mindre kapacitet i hverdagene på ruten til København.

”Det er glædeligt, at der er fundet en løsning på problemerne med forsinkelser i Københavns Lufthavn. Det kommer til at få stor betydning sommeren igennem, og det giver også god anledning til en tur til selve København – særligt når det gode danske sommervejr vi så i juni forventeligt vender tilbage,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

”Samtidig ser vi, at priserne på flybilletter igen er nede på et lavere niveau, som kommer de fritidsrejsende til gode.”

Flere charter- og udenrigsrejsende
Det samlede passagertal i juni for Aalborg Lufthavn landede på 132.550 passagerer, hvilket repræsenterede et fald på 3,8 procent i forhold til juni 2022. Sammenlignet med maj i år, hvor 134.147 benyttede lufthavnen, var faldet på 1,2 procent. Dette var altså på baggrund af tilbagegangen i indenrigspassagerer.

Til gengæld er der fortsat vækst i antallet af udenrigs- og charterpassagerer. Aalborg Lufthavn havde 44.119 rejsende på de udenlandske ruter i juni, hvilket var en fremgang på 5,1 procent i forhold til juni 2022. Antal charterpassagerer landede på 19.094 – en fremgang på 12 procent. Begge oplevede også lille fremgang i forhold til maj i år.

Juni bød på tre ruteåbninger, hvor Norwegian åbnede til Alicante og islandske Play til Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik samme dag, 10. juni 2023. To uger senere – 24. juni – gik Norwegian på vingerne på den nye rute til Barcelona.

Flere rutenyheder kan være på vej
Hos Aalborg Lufthavn glæder man sig over den livlige sommertrafik med et stigende antal muligheder for at flyve på ferie i udlandet fra den nordjyske lufthavn.

”Højsæsonen er i fuld gang, og det betyder, at der skrues op for ferietrafikken til udlandet – hvad enten feriedrømmen er sol og afslapning, naturoplevelser, storbyferie eller noget helt fjerde. I år har vi med blandt andet de nye spanske ruter og Island nogle helt nye feriemuligheder at tilbyde, der supplerer et stærkt charterprogram til for eksempel Grækenland, Tyrkiet og Bulgarien,” fortæller Niels Hemmingsen.

”Der har i år været godt nyt på tapetet for udenrigstrafikken, hvor vi her i juni også fik nyheden om en direkte vinterrute med Air Baltic til Gran Canaria. Det bliver spændende at se, hvad der ellers er på vej af nyheder, når vi er på den anden side af en travl sommerferie.”

Sidst i juni åbnede også en charterrute fra Aalborg Lufthavn til Varna, der ligger tæt ved destinationen Golden Sands i Bulgarien.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn tæt på 2019-niveau i udenrigstrafik

7.000 færre indenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn

AAL: Størst indenrigstrafik i en marts siden 2017