Avia Solutions Group. (Foto: Avia Solutions Group | PR)

Stor koncern køber britisk flyselskab

Gennem et nyt opkøb har Avia Solutions Group fået blandt andet en kommerciel driftstilladelse i Storbritannien, og koncernen vil fremover i højere grad end før fokusere på det britiske marked.  

Avia Solutions Group, der med en samlet flåde på 189 er en af verdens største ACMI-operatører (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance, red.), har netop købt et flyselskab i Storbritannien, hvilket skal bidrage til, at koncernen får et mere sikkert fodfæste på det britiske luftfartsmarked.

I forvejen ejer Avia Solutions Group både SmartLynx Airlines, Avion Express, Bluebird Nordic, KlasJet, samt Magma Aviation, og nu føjes Synergy Aviation også til porteføljen. Inden for den nærmere fremtid er det dog planen, at det nyindkøbte selskab skal skifte navn således, at det fremover vil være kendt som Ascend Airways.

Ifølge koncernen har opkøbet været særligt interessant, fordi det nuværende Synergy Aviation både har en kommerciel driftstilladelse (AOC) samt af en Type B Operating License, som er udstedt af de civile luftfartsmyndigheder i Storbritannien.

Vil åbne nye muligheder
Jonas Janukenas, der er koncernchef for Avia Solutions Group, forklarer, at de to tilladelser, som koncernen får adgang til via det britiske flyselskab, vil gøre det muligt at yderligere udvide den forretning, som man i løbet af en årrække har etableret i Storbritannien.

”Vi har haft en tilstedeværelse på det britiske luftfartsmarked i over 10 år, hvor vi har beskæftiget os med flyvedligehold og charterflyvninger, men dét, at vi nu har en kommerciel driftstilladelse fra Storbritannien, vil skabe nye muligheder for koncernen og gøre det muligt at udvide vores ACMI- og charterforretning.”

I øjeblikket har koncernen 10 forskellige driftstilladelser, og forventningen er, at Avia Solutions Group også snart vil kunne føje Indonesien til den liste. I tillæg til Sydøstasien har koncernen også planer om at udvide yderligere i Latinamerika og Australien.

Vil flyve med op til 200 sæder
Synergy Aviation har hovedkvarter i Fairoaks Airport et stykke vej uden for London og er blandt andet beskæftiget med charterflyvninger.

Selskabets flåde består af seks fly. Det drejer sig om to Beechcraft King Air B200-fly og henholdsvis et Citation Mustang-, et Citation CJ2- samt to Citation Bravo-fly fra Cessna.

Som følge af købet tiltræder Alastair Willson som administrerende direktør for Synergy Aviation, og han får samtidig ansvaret for at den videre udvikling af Avia Solutions Groups forretning i Storbritannien. Han fortæller, at der er en klar strategi for resten af året.

”Vores næste mål er at arbejde sammen med de civile luftfartsmyndigheder med henblik på at blive tildelt en Operating License af Type A, da den vil give os mulighed for at foretage ACMI- og charterflyvninger i fly, der har en kapacitet på 180 og 200 sæder. Det ønsker vi at opnå inden årets udgang.”


Relaterede artikler:

Islandsk flyselskab vil etablere sig i Slovakiet

Er klar med otte Boeing 737-800 til sommeren

Foreslår passagerfly uden vinduer