Stor vækst i Malmö Airport

Københavns Lufthavn ventes i 2011 at sætte rekord med omkring 22,7 millioner årlige passagerer. Så mange var der ikke hos konkurrenten Malmö Airport på den anden side af Øresund, men med næsten 2 millioner passagerer og en vækst på 21,8 procent har den sydsvenske lufthavn taget et stort spring fremad.

Øresundsregionen er i vækst, hvilket smitter af på den internationale flytrafik i området.

Først og fremmest i Københavns Lufthavn, der om få dage kan offentliggøre passagertallene fra 2011, der ventes at blive et rekordår med omkring 22,7 millioner passagerer.

Allerede nu er tallene klar fra Malmö Airport. Her er passagertallet vokset til 1.946.234, hvilket svarer til en stigning på 21,8 procent. Det er noget mere end Københavns Lufthavn, der ventes at afslutte2011 meden samlet passagerstigning på lige under 6 procent.

Det er især Ryanairs tilbagevenden til den sydsvenske lufthavn, der har skabt væksten, idet den internationale trafik er vokset med omkring 17 procent.

Men indenrigstrafikken er vokset endnu mere, efter at det norske lavprisflyselskab Norwegian har etableret sig på ruten fra Malmø til Stockholm-Arlanda i konkurrence med SAS samt Malmö Aviation der flyver fra sydsvenske lufthavn til Stockholm-Bromma.

Nye ruter på vej

Året 2011 var således det tredjebedste år nogensinde for Malmö Airport, Det bedste år var i 2001, hvorlidt over 2 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen.

Den rekord er der udsigt til at tangerei 2012.Ryanair kunne nemlig tirsdag meddele, at selskabet etablerer yderligere to ruter fra Malmö Airport. Der er tale omnye ruter til Barcelona-Girona og Malta.

Ruten til Barcelona-Girona åbner den 27. marts, mens Malmø-Malta etableres fra den 4. maj. På begge ruter flyves der to gange ugentligt.

I forvejen har Ryanair annonceret nye ruter fra Malmø til Pisa og Wroclaw, mens London-Stansted, Málaga og Alicante i forvejen er i ruteprogrammet. Dermed kommer Ryanair op på 7 sommerruter fra Malmö Airport.

Detbetyder angiveligt, at færre sydsvenskere vil rejse over sundet for atbenytte sig af eventuelle lavpristilbud fra Københavns Lufthavn.