Også i London-Heathrow lufthavnen markeres den nye rute til Billund, med henvisning at man nu kan flyve til LEGO's hjemsted. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Store forventninger til ny Heathrow-rute

British Airways har store forventninger til den nye rute fra Billund til London-Heathrow, hvor der ventes udbudt mellem 130.000 og 160.000 sæder årligt.

Peter Rasmussen fra British Airways (t.v.) og Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn under ruteindvidelsen . (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Peter Rasmussen fra British Airways (t.v.) og Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn under rute-indvielsen . (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

(LONDON) Tirsdag i sidste uge kunne det første fly fra British Airways lette fra Billund med kurs mod London-Heathrow. Med 11 ugentlige afgange, og et mix af Airbus A319, A320 og A321, udbydes der mellem 130.000 og 160.000 årligt. Flytype og konfiguration af antal sæder vil afhængige af antallet af  bookinger på den enkelte flyvning. British Airways blokerer midtersædet på Club Europe-klassen, og antallet vil derfor variere efter hvor mange rækker der afsættes til denne klasse.

Skel ved Storebælt
Trods det massive sædeudbud fra Billund er British Airways er ikke bange for, at tage kunder fra sine seks daglige rundture mellem København og London-Heathrow. De grundige markedsundersøgelser selskabet har foretaget før opstarten fra Billund viser et ret klart skel ved Storebælt.

”Vores undersøgelser viser at både privat og erhvervsrejsende vest for Storebælt ønsker at rejse fra Billund. Den tendens har vi set tidligere, og derfor er vi ret sikre på, at vi ikke vil tage nogen stor andel fra vores rejsende fra København”, fortæller Peter Rasmussen, der er Commercial manager for British Airways i Nordeuropa, til CHECK-IN.dk.

Passagererne til de udbudte sæder i Vestdanmark forventes derfor at blive hentet fra konkurrenterne, men også fra flere rejsende totalt set. Der er dog ingen tvivl om, at det er det vestdanske erhvervsmarked der trækker British Airways til Billund.

Vil bræmse op for Hamborg
Lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, deler Peters Rasmussens opfattelse.

”Vi håber med denne, og andre af vores nye ruter, at tiltrække nogle flere rejsende fra det østlige Fyn samt nordlige dele af Midtjylland. Vi regner også med, at bremse op for danskere, der vælger at rejse ud fra Hamborg, uddyber Kjeld Zacho Jørgensen ovenfor CHECK-IN.dk.

Peter Rasmussen har stor tro på British Airways´ store netværk verden over fra Terminal 5 i London-Heathrow.

”Dette er et af vores bedste fortrin i tillæg til vores service og komfort ombord. Vi forventer også en række point-to-point passagerer, der nu ser muligheden for en tur til London”, forklarer Peter Rasmussen, som har store forventninger til den nye rute.

SUN-AIR til London City
SUN-AIR, der også flyver 11 gange om ugen, men til den mindre, og mere centrale lufthavn London City ændrer ikke på sit udbud af sæder. Både Kjeld Zacho Jørgensen og Peter Rasmussen er ret sikre på, at den nye Heathrow-rute vil styrke SUN-AIR’s rute. Blandt andet fordi SUN-AIR opererer en morgenafgang til London, mens British Airways først flyver sidst på formiddagen.

”Rejsende til London får nu endnu flere muligheder til og fra Billund, og kan kombinere udrejse og hjemrejse fra to de lufthavne i London”, forklarer Kjeld Zacho Jørgensen.

Relaterede artikler:

Jylland blev forbundet med Europas største lufthavn

British Airways indtager Billund i dag

Billund får Heathrow-rute

Billund Lufthavn tættere på Heathrow-rute

Billund håber på Heathrow-rute