London-Heathrow. (Foto: Heathrow Airport | PR)

Storlufthavn snublende tæt på fuld genopretning

Sidste år gik det atter fremad i London-Heathrow, der landede den bedste december nogensinde, men storlufthavnen nåede dog lige akkurat ikke tilbage på 2019-niveauet for hele 2023.

Nok er julemåneden overstået, men den er ikke glemt i London-Heathrow. Hovedstadslufthavnen har netop offentliggjort trafiktallene for den sidste måned af 2023, og de viser, at det blev den travleste december i Heathrows historie.

6,7 millioner passagerer rejste til, fra eller via lufthavnen i løbet af december, og i gennemsnit gik 216.000 julerejsende dagligt gennem terminalerne. Den travleste dag blev fredag den 22. december, hvor 250.000 passagerer gjorde brug af lufthavnen.

Tallet for december repræsenterer en stigning på 1,5 procent sammenlignet med samme måned i 2019, da London-lufthavnen på daværende tidspunkt registrerede 6,6 millioner passagerer i løbet af årets tolvte måned.

De interkontinentale flyvninger tilskrives en del af æren for, at passagertallet nåede over niveauet fra før pandemien. Med 1,6 millioner rejsende til og fra Nordamerika i løbet af december spillede disse flyvninger en nøglerolle, lyder det fra London-Heathrow.

Nåede 98 procent
Selvom december skrev sig ind i historiebøgerne i London-Heathrow, nåede genopretningen i lufthavnen ikke tilbage på 2019-niveauet, når man kigger på året som helhed. Det var dog ret tæt på.

Ifølge London-Heathrow benyttede 79,1 millioner passagerer sig af lufthavnen i løbet af 2023, mens det tal var 80,9 millioner i 2019. Dermed svarer antallet af rejsende sidste år til godt 98 procent af niveauet fra før pandemien.

Trafiktallet er blevet øget 28,4 procent, når man sammenlignet med de 61,6 millioner passagerer, der blev noteret året før. Det skal dog bemærkes, at COVID-19-pandemien havde en større indflydelse på international luftfart i 2022, end tilfældet var sidste år.

I alt blev der foretaget 454.087 flybevægelser i London-Heathrow i hele 2023, og årets sidste måned tegner sig for 37.789 af disse starter og landinger.

Dansk topchef venter sig gode ting af 2024
I oktober sidste år overtog Thomas Woldbye, der tidligere var koncernchef i Københavns Lufthavn, stillingen som CEO i Heathrow Airports Limited efter John Holland-Kaye. Den nye topchef mener, at trafiktallene peger på, at 2024 bliver et godt år.

”Nu hvor vi har taget hul på det nye år, vil jeg takke alle kolleger i Heathrow samt vores samarbejdspartnere for deres hårde og gode arbejde i løbet af den travle højtid, der blev en stor succes målt på succes og operationer,” siger Woldbye.

”Med denne gode afslutning på 2023, har vi støbt et stærkt fundament for 2024, som kan medvirke til, at Heathrow vil fortsætte med at vokse.”


Relaterede artikler:

Saudi-Arabien bliver medejer af Heathrow Airport

Topchef: “Heathrow er tilbage på sit bedste”

Thomas Woldbye ny topchef i Heathrow Airport