Fly fra Aegean Airlines parkeret i Athens International Airport "Eleftherios Venizelos". (Foto: Giannis Papanikos | shutterstock.com)

Strejke lammer al flytrafik til og fra Grækenland

Torsdag vil det ikke være muligt at flyve til græske destinationer, da en 24-timers generalstrejke har fået opbakning fra de græske flyveledere.

Torsdag den 16. marts vil det ikke være muligt at gennemføre flyvninger til og fra lufthavne i Grækenland. Det er resultatet af en 24-timers strejke, der er varslet af det græske fagforbund ADEDY, der organiserer offentlige embedsmænd.

Blandt disse er de græske flyveledere, der er organiseret i EEEKE. Det har valgt at tilslutte sig generalstrejken, der gennemføres som en protest over for de græske myndigheder, da man mener, at sikkerheden i den offentlige transportsektor ikke er høj nok.

Det er den nylige togulykke i nærheden af Larissa i Tempia-dalen, hvor mindst 57 mennesker mistede livet, der har rettet fokus på den manglende sikkerhed i transportsektoren. Grækenland indtager nemlig en meget lidt flatterende førsteplads i EU i forhold til togulykker med dødelig udgang.

Torsdag kl. 11.00 samles demonstranter på Syntagma-pladsen i Athen for at forsøge at gøre den græske regering opmærksom på deres utilfredshed.

Aflyser samtlige flyvninger
Det græske Star Alliance-selskab Aegean Airlines samt datterselskabet Olympic Air meddeleler, at samtlige flyvninger er aflyst torsdag som følge af flyvelederstrejken.

Ifølge meldinger fra den græske flyvelederorganisation vil det stadig være muligt at foretage overflyvninger over Grækenland samt gennemføre specialflyvninger til og fra de græske lufthavne, eksempelvis ambulanceflyvninger og flyvninger med humanitær sigte.

Aegean Airlines har torsdag aflyst rundturen fra Athen til København, mens SAS også bliver nødt til at aflyse torsdagens rundtur fra København til Athen på SK777/778. Tirsdag aften var SAS-flyet dog stadig åbent for bookinger.

Hos Aegean Airlines meddeler man, at berørte passagerer kan få ændret billetten uden omkostninger og uden at skulle betale prisforskel, hvis der ombookes til en dyrere afgang. 

 

Relaterede artikler:

123 afgange aflyst i danskerlufthavn

Hundredvis af flyvninger til og fra Grækenland aflyst

Flyselskaber: EU må gribe ind over for strejker