Succes for Vueling i Københavns Lufthavn

Europas fjerdestørste lavprisflyselskab Vueling har succes med selskabets operationer til og fra København. Her vil der i vintertrafikprogrammet være 16 afgange tilpasset netværket af spanske indenrigsruter. Barcelona-Aalborg ruten indstilles dog i vinterhalvåret.

Den spanske opkomling blandt de største europæiske lavprisflyselskaber hedder Vueling. I dag er selskabet det fjerde største lavprisflyselskab i Europa og havde i 2011 i alt 12,3 mio. passagerer ombord i selskabets fly.

Den 28. januar – dagen efter Spanairs konkurs – gik Vueling for alvor ind på det skandinaviske marked. Det skete med etableringen på ruten fra Barcelona til København.

Sidenhen er der etableret ruter fra Barcelona til Stockholm, Stavanger og Aalborg. Heruodver har Vueling netop offentliggjort en ny rute fra Málaga til København i det kommende vintertrafikprogram 2012/13.

“Vi er meget tilfredse med vores første måneder på ruten mellem Barcelona og København. Vi har en stor fordel af vort hub i Barcelona, hvortil vi føder passagerer fra Danmark og videre ud i netværket til det sydlige Spanien og De Kanariske Øer,“ siger Javier Suarez, derbærer titlenSenior Manager Network Planning, Scheduling & Slots hos Vueling.

Vueling peger på, at selskabet har de næstlaveste operationelle omkostninger blandt lavprisflyselskaberne i Europa, kun overgået af Ryanair. Heruodver tilbyder selskabet nogle populære ekstra services, blandt andet Duo-sæder til forretningsrejsende, hvilket betyder, at midtersædet blokeres og lægges ned.

Udover den nye rute til Málaga er det Vuelings mål i Københavns Lufthavn at konsolidere de to daglige afgange mellem Barcelona og København, som selskabet vil operere i vintertrafikprogrammet. En revideret fartplan sikrer, at rejsende fra København vil kunne tilbydes attraktive videreforbindelser til De Kanariske Øer, Alicante, Granada, Sevilla, Lissabon og en række andre destinationer.

Flymangel gik ud over Malmø-rute
Oprindeligt have Vueling også planlagt en rute fra Barcelona til Malmø, der skulle have været startet op den 22. juni. Angiveligt var det en pludselig opstået konkurrence fra Ryanair, der fik Vueling til at opgive ruten.

Men hos Vueling har Javier Suarez en anden forklaring: “Da en af vore konkurrenter (Spanair, red.) gik konkurs, var vi nødt til at omlægge en del ruter i vort netværk. Da vi ikke havde ubegrænset flykapacitet til rådighed, måtte vi træffe den svære beslutning at opgive Malmø. Vi mener, at der er masser af potentiale i Malmø, og måske vender vi tilbage en gang ud i fremtiden.“

Aalborg-rute vinterlukkes
Der er også stor tilfredshed med de nye ruter fra Barcelona til Stavanger og Aalborg. På begge ruter er der et godt salg, da der er meget transfertrafik fra Barcelona og til det sydlige Spanien.

Efterspørgslen har været så stor, at Vueling har indsat en tredje ugentlig frekvens mellem Barcelona og Aalborg i juli måned. Men i første omgang forbliver det dog kun en sommerrute.

“Vi vil kun operere til Aalborg i indenværende sommertrafikprogram. Vi vender tilbage med Aalborg-ruten i sommeren 2013, og måske vil vi der fortsætte ruten i det efterfølgende vintertrafikprogram,“ fortæller Javier Suarez.