ATR72-fly fra DAT i Aalborg Lufthavn. (Foto: Bornholmerflyet.dk)

Succes med indenrigsrute udenom CPH

Aalborg Lufthavn har sammen med DAT succes med den nye sommerrute til Bornholm. Nu udvides der med afgange i efterårsferien.

Torsdag den 15. juni kunne Danish Air Transport åbne en sommerrute mellem Aalborg og Bornholm. Hidtil har den nordjyske lufthavn kun været forbundet med København i det danske indenrigsrutenet, men med den nye rute er det således blevet muligt at flyve udenom København og direkte til solskinsøen i Østersøen.

Det var oprindeligt planen, at ruten skulle betjenes to gange om ugen mellem den 15. juni og den 17. september. Men efterspørgslen har været så stor, at DAT allerede nu har besluttet at indsætte nogle ekstra afgange i forbindelse med efterårsferien.

“Vi er meget positive over den modtagelse ruten har fået, og belægningen på over 90 procent er kommet bag på selv os,” siger administrerende direktør Jesper Rungholm fra Danish Air Transport.

To jyske ruter til Bornholm
I Aalborg Lufthavn glæder man sig også over, at ruten er kommet så godt fra start, og der er bestemt heller ikke hver dag, at man i lufthavnen oplever, at en rute har en så høj belægning.

“Vi er rigtig glade for den fantastiske succes som Danish Air Transport har haft med den nye indenrigsrute fra Aalborg til Bornholm. Jeg er sikker på, at selskabets hurtige beslutning om også at flyve på ruten i efterårsferien vil glæde mange nordjyder og bornholmere,” siger Søren Svendsen, der er administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Idéen til direkte flyvninger mellem Jylland og Bornholm blev oprindeligt født af det daværende Cimber Air, der etablerede sommerflyvninger mellem Billund og Bornholm. Herefter er flyvningerne blevet overtaget af DAT efter konkursen i Cimber Sterling i 2012.

I 2016 var der lige godt 10.000 passagerer på ruten mellem Billund og Bornholm, der også fik udvidet sæsonen ret betydeligt. På denne rute flyver DAT fire gange om ugen i sommersæsonen.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn får indenrigsrute til Bornholm

DAT etablerer sommerrute fra Bornholm til Billund

DAT starter ruter til Sønderborg og Bornholm i aften