Dornier 328JET fra Sun-Air. (Foto: Sun-Air of Scandinavia)

Sun-Air øger med 70 procent på Gøteborg-rute

Den 9. april – samme dag som SAS starter storoffensiven i Aarhus Lufthavn – sætter Sun-Air større fly ind på ruten fra Aarhus til Gøteborg.

Den 9. april sker der rigtig meget i Aarhus Lufthavn. Det er dagen, hvor SAS åbner nye ruter til München, Oslo og Stockholm og således officielt skyder den østjyske storoffensiv i gang.

Aarhus Lufthavn har i forvejen ruter til Oslo og Stockholm-Bromma opereret af Billund-selskabet Sun-Air of Scandinavia på vegne af British Airways. Så der er lagt op til konkurrence mellem de to selskaber på de skandinaviske hovedstadsruter.

Sun-Air flyver også på British Airways-rutenumre til Gøteborg fra Aarhus Lufthavn. Hidtil har der været benyttet et 19-sæders British Aerospace Jetstream 31 turbopropfly på ruten, men det ændrer sig fra den 9. april, når Sun-Air indsætter 32-sæders Dornier 328JET.

Dermed øges kapaciteten fra 342 til 576 sæder om ugen, eller hvad der svarer til en stigning på 68,4 procent.

“Vi har netop solgt vores sidste Jetstream-fly, så vi kommer til at bruge Dornier-jetflyene, hvilket dog samtidig vil være en produktforbedring. Opstartsdatoen har dog intet med SAS at gøre” siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard til CHECK-IN.dk.

Opgradering af produkt
Hos Aarhus Lufthavn er der også glæde over, at Gøteborg-ruten bliver opgraderet.

“Det glæder vi os rigtig meget over, og det gør kunderne formentlig også. Det er et velkomment opgradering af produktet,” siger administrerende direktør Peter Høgsberg.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at flere rejsende tidligere har fravalgt at flyve med det lille Jetstream-fly, der ikke er særlig komfortabelt på trods af en flyvetid på maksimalt 35 minutter.

Sun-Air flyver to gange dagligt mellem Aarhus og Gøteborg på alle hverdage med undtagelse af fredag, hvor der kun er en eftermiddagsafgang.

Alternativet er at benytte SAS fra Aarhus via København til Gøteborg. Her er der en samlet rejsetid på minimum to timer og 15 minutter samt syv afgange om dagen.

 

Relaterede artikler:

Jyske lufthavne holder øje med SAS

Besøg i verdens mindste BA Executive Lounge

70 jyske flyruter til fem millioner passagerer

Lys og dejlig SAS-lounge i Gøteborg

SAS sommerlukker ruter fra Gøteborg