Sun-Air overtager sidste Cimber-udenrigsrute

Billund-baserede Sun-Air of Scandinavia har allerede overtaget på tre ud af fire af Cimber Sterlings jyske regionale udenrigsruter. Nu lukkes det sidste hul, når British Airways-operatøren den 10. juni igen vil flyve til Bergen på den norske vestkyst.

Så er pladen fuld for Sun-Air of Scandinavia. Det Billund-baserede luftfartsselskab, der opererer som franchisepartner for British Airways, har netop besluttet at overtage den sidste af Cimber Sterlings fire jyske regionale udenrigsruter.

Sun-Air har allerede etableret sig på ruterne fra Billund til henholdsvis Oslo og Stockholm-Bromma samt fra Aalborg til Oslo. Den10. juni åbner selskabet på ruten mellem Billund og Bergen, som Cimber Sterling frem til konkursen trafikerede med fire ugentlige afgange.

Genopliver ruten efter 13 år
Netop Bergen har Sun-Air et godt kendskab til, idet selskabet for 13 år siden fløj på ruten. Rent faktisk overtog Sun-Air ruten fra Billund til Bergen fra det tidligere Maersk Air i februar 1998. Passagergrundlaget var ikke tilstrækkeligt for luftfartsselskabet med den syvtakkede stjerne på haleroret, der i otte måneder havdefløjet dagligt til den norske vestkystby med Boeing 737 og Fokker F-50.

Sun-Air´s tid på ruten til Bergen blev dog også kortvarig. Det var selskabet dog selv skyld i, da der skete en kannibalisering,eftersom Sun-Air i november 1998 gik ind på ruter fra Billund til Haugesund og Stavanger. Derfor måtte Bergen-ruten lukke i foråret 1999.

I forbindelse med lukningen af ruten til Bergen og senere de andre ruter på den norske vestkyst udtalte administrerende direktør Niels Sundberg: “Lukningen af en rute betyder nødvendigvis ikke, at de lukkede ruter aldrig vil gennemstå.“

Femte operatør på 15 år
Det kom til at holde stik, idet Sun-Air den 10. juni genåbner ruten fra Billund til Bergen medfem ugentlige afgange.Der flyves alle ugens dage med undtagelse af onsdage og lørdage fra Billund kl. 13.20 med ankomst i Bergen kl. 14.45. Returflyvningen sker kl. 15.10 med ankomst i Billund kl. 16.35.

Ruten mellem Billund og Bergen harværet forsøgt drevet af mange forskellige operatører siden Maersk Air og Sun-Air forsøgte sig sidst i 1990´erne. Fra 2002drev Danish Air Transport (DAT) ruten, først alene ogfra 2004sammen med norske Coast Air. CimberAir tog over i maj 2006 og har siden da drevet ruten frem til konkursen i Cimber Sterling den 3. maj.

”Vi er glade for at være tilbage på Billund-Bergen-ruten og er meget glade for den opbakning, vi får fra det jyske erhvervsliv til at udvikle direkte ruter til og fra Jylland,“ siger ejer og flykaptajn Niels Sundberg fra Sun-Air of Scandinavia, der oplyser, at ruten vil blive befløjet med et 32 sæders Dornier 328JET fly.

Ruten vil være tilgængelig i bookingsystemerne fra21 maj.