SunCharter-vækst skal komme fra syd

SunCharter er i dag Nordjyllands største charterarrangør. I 2016 vil man tilbyde 40.000 rejser og nye rejsemål som Malta og Korfu fra Aalborg Lufthavn. Men væksten skal hentes i Aarhus og på Djursland.

SunCharter er blevet en vækstkomet i den danske rejsebranche. I 2015 har selskabet satset kraftigt på charterrejser fra Aalborg Lufthavn, og salgsmålet på 20.000 gæster er nået.

Nu kigger “nordjydernes foretrukne charterarrangør“ frem mod 2016, hvor der ventes en fordobling til 40.000 gæster, der alle skal flyves frem og tilbage til destination med SAS, som SunCharter har indgået en trecifret millionaftale med.

Væksten skal ske gennem introduktion af to helt nye rejsemål. Det bliver således muligt fra påsken 2016 at flyve direkte på charterferie til Malta fra Aalborg Lufthavn, mens den græske ø Korfu kommer på programmet fra den 8. maj næste år. Det er første gang, at der flyves direkte til de to destinationer fra den nordjyske lufthavn.

“I vores første år har vi fokuseret på de sikre heste som Golden Sands, Alanaya, Kreta og Rhodos samt Tenerife og Gran Canaria om vinteren. I 2016 har vi i stedet ønske at finde destinationer, som andre ikke flyver til fra Aalborg Lufthavn,“ fortæller administrerende direktør Søren Kjellerup til CHECK-IN.dk om valget af Malta og Korfu.

I 2016 tilbyder SunCharter fra Aalborg Lufthavn seks sommerdestinationer, der alle flyves med 198-sæders Airbus A321-fly fra SAS. Alle afgange er på lørdage og søndage med undtagelse af Alanya, hvortil man flyver på både lørdage og tirsdage.

Øget fokus på Aarhus og Djursland
Med forventning om en vækst fra 20.000 til 40.000 gæster kommer SunCharter ind i en anden liga. Rent faktisk bliver den nordjyske charterarrangør blandt de fem største i Danmark kun overgået af Spies, Star Tour, Apollo og Bravo Tours.

Derfor har det også været nødvendigt for SunCharter at rette blikket mod andre steder end Nordjylland for at kunne sikre, at vækstmålet bliver nået. I dag kommer 80 procent af de rejsende fra Nordjylland, mens 20 procent kommer sydfra regionen.

“Vi kommer til at markedsføre os meget mere i Aarhus. Vi har allerede indgået sponsoraftaler med flere idrætsklubber i Aarhus, og generelt bliver der øges fokus på Aarhus og Djursland,“ afslører SunCharter-direktøren.

Selvom et stigende antal kunder skal findes i Aarhus-regionen betyder det ikke, at SunCharter vælger at flytte flyvninger væk fra Aalborg Lufthavn.

Langt over 95 procent af samtlige udbudte pladser vil være fra Aalborg Lufthavn, men i sommeren 2016 bliver det til syv ugers afgange fra Billund til Alanya samt nogle afgange fra den syddanske lufthavn til Golden Sands i Bulgarien.

“Vi kommer næste år til at tage et bitte skridt mod Billund, men vi hører til i Aalborg Lufthavn og er nordjydernes foretrukne charterarrangør, og det står vi fast på,“ understreger Søren Kjellerup.