Airbus A321-fly fra Sunclass Airlines i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | Facebook)

Sunclass indgår samarbejde med VRpilot

Sunclass Airlines har indledt samarbejde med den danske virksomhed VRpilot, der skal levere VR-baseret pilot-træningsudstyr til charterflyselskabet.

Brugen af Virtual Reality (VR) i luftfart har taget fart i de senere år, hvor blandt andet besætninger bruger teknologien i træningen.

Nu har det danske flyselskab Sunclass Airlines og den danske virksomhed VRpilot indgået et partnerskab. Sunclass underskrev således en aftale med VRpilot i forbindelse med det nylige European Airline Training Symposium 2021 i Berlin.

VRpilot skal levere VR-baseret pilot-træningsudstyr til brug for træning af operations- og nødprocedurer. Teknologien kaldes VRflow og skal være med til at kvalificere selskabets piloter til den høje sikkerhedsstandard, der er i branchen.

Har erfaring med VR-træning af kabineansatte
Som følge af stigende rejseefterspørgsel øger Sunclass Airlines antallet af flyvninger, og på den baggrund skal der genansættes piloter. VR-træningen vil blive brugt til at genopfriske blandt andet procedurer, ligesom teknologien skal bruges til at træne MCC (Multi Crew Co-operation).

”Sunclass har været first movers med VR-træning i de sidste fem år ved at bruge VR til kabinesikkerhedstræning. Nu er det tid til at komme videre og supplere vores pilotsimulatortræning med VR ved at bruge en kompetencebaseret tilgang,” siger Nicolai Bondo, træningschef i Sunclass Airlines.

”Vi har en plan, der skal dokumentere effektiviteten af ​​VR-træningen og piloternes beredskab, inden de går ind i simulatoren. VR-træningen vil hjælpe os med at opnå den høje sikkerhedsstandard.”

VRpilot samarbejder med flere aktører
VRpilot har fokus på at udvikle løsninger til træning og uddannelse ved godkendte træningsorganisationer (såkaldte ATO’er) hos flyveskoler og hos flyselskaber. Den danske virksomhed ser frem til at samarbejde med det danske charterflyselskab.

”VRpilot er taknemmelig for, at Sunclass har valgt VRpilot til at levere det VR-baserede pilot-træningsudstyr og ser frem til at arbejde sammen med Sunclass’ træningsorganisation for at imødekomme deres specifikke træningsbehov,” siger Thor Paulli Andersen, stiftende partner og teknologichef i VRpilot.

Tidligere har VRpilot indgået samarbejde med blandt andet den Roskilde-baserede flyveskole Center Air Pilot Academy (CAPA) og det danske flyvevåben. VRpilots erfaringer og forbedringer fra disse partnerskaber vil Sunclass Airlines udnytte i det fremtidige brug af VR-teknologien i træningen af selskabets piloter.

I forbindelse med kongressen i Berlin underskrev VRpilot også en aftale med BAA Training, der vil få leveret VR-udstyr til træning af nødprocedurer. Dette er ligeledes med henblik på at opnå større kvalitet i undervisningen til gavn for piloternes fremtidige virke.

 

Relaterede artikler:

Træner på Boeing 737 med VR-briller

Book dit flysæde med Virtual Reality

KLM træner personale med Virtual Reality