Business Class om bord på en A380 fra Emirates. Foto: Emirates

Book dit flysæde med Virtual Reality

Virtual Reality vinder frem hos flyselskaberne, og hos Emirates bruger man teknologien til at lade passagererne få bedre overblik over kabinen.

Moderne teknologi i form af Virtual Reality får mere og mere opmærksomhed fra luftfartsindustrien.

Det mellemøstlige flyselskab Emirates har taget teknologien til sig for at tilbyde kunderne en mere detaljeret oversigt over kabinen i forbindelse med en bookingproces. Håbet er, at det vil generere mere tilfredsstillede passagerer, ligesom det også kan lokke flere passagerer til at opgradere til selskabets premium-produkter.

I juli introducerede Emirates 3D-sædeoversigter til dets online-reservationssystem, skriver Aviation Week. Emirates er ifølge eget udsagn det første flyselskab i verden til at bruge web-virtual reality (VR) på digital platform.

Emirates har ifølge Alex Knigge, direktør for digitale services hos flyselskabet, set på denne teknologi i et år, men det har tilsyneladende været svært at finde en levarandør, der kunne opfylde flyselskabets krav. Emirates ønskede, at løsningen også skulle være tilgængelig på selskabets hjemmeside – og ikke kun som en app-løsning til mobilen.

3D-sædeoversigt vil blive standard
Valget faldt på den spanske teknologileverandør Renacen og selskabets 3D SeatMapVR-produkt. Dette 3D-produkt giver en 360 graders oversigt over alle dele af en flykabine – herunder gode visninger af lounges og spa på flyselskabets Airbus A380-fly. Brug af VR-briller giver kunderne et mere fordybende overblik ved sædevalget.

”Lige fra begyndelsen har vi ønsket at nå så mange kunder som muligt. Derfor kan vores produkt bruges på pc’er, tablets og smartphones, “siger Joaquin Alviz Martin, vicedirektør i Renacen.

”Flyselskaber og deres leverandører har i mange år søgt efter den mest effektive måde at fremvise mere information om deres kabine-produkter, og der er ingen bedre kombination end en fordybende oplevelse under bookingprocessen. Vi er overbeviste om, at 3D-sædeoversigter en dag vil være industristandard.”

Udrulles til alle Emirates-fly
Emirates har indtil videre udrullet den nye 3D-sædeoversigt ud til bookingprocessen for alle flyvninger med selskabets A380-fly. Inden længe vil passagerer, der skal flyve med Emirates’ Boeing 777, få den samme mulighed, når der skal vælges sæde om bord. Flyselskabet har i alt 19 forskellige kabineindretninger på tværs af de to flytyper, og alle layouts får efter planen 3D SeatMapVR inden for de næste måneder.

”For premium-brands er det gavnligt at gøre dette for at minde passagererne om, at det er værd at betale premium. Den store fordel er, at det giver kunderne mulighed for nemt at undersøge vores inflight-produkt,” siger Alex Knigge, der oplyser, at hver tredje kunde er ny hos flyselskabet.

Efter aftalen med det Dubai-baserede flyselskab Emirates har Renacen angiveligt haft dialog med 30 forskellige flyselskaber – herunder både lavpris- og premium-selskaber.

 

Relaterede artikler:

KLM træner personale med Virtual Reality

Virtual Reality-briller sælger opgraderinger

Færre Emirates-afgange fra København

Virtuelle vinduer i nye Emirates-fly

Sådan bliver Emirates nye Premium Economy