Fly fra SAS og Norwegian i Aalborg Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Ferieflyvninger kom Aalborg Lufthavn til gode

I forhold til 2023 blev antallet af udenrigs- og charterpassagerer i Aalborg Lufthavn øget i februar. Der var desuden en beskeden vækst i det samlede passagertal, når man tager højde for skudår.  

Aalborg Lufthavn fik en træg begyndelse på 2024 i og med, at flytrafikken i den nordjyske lufthavn i januar gik 5,3 procent tilbage i forhold til den samme måned for et år siden, men i løbet af februar rettede tallene sig en smule.

I årets anden måned gjorde 94.122 flypassagerer brug af landets tredjestørste lufthavn, hvilket umiddelbart resulterer i en stigning på 4,1 procent fra de 90.378 rejsende, som Aalborg Lufthavn registrerede sidste år.

I realiteten er stigningen dog mindre, fordi det er skudår, har Aalborg Lufthavn altså haft en dag mere til rådighed i februar sammenlignet med samme måned i 2023. Det aktuelle tal svarer til et gennemsnit på 3.245 passagerer om dagen. På 28 dage, som der var i februar sidste år, giver det 90.860 rejsende.

En type trafik gik tilbage og to frem
De 94.122 februar-passagerer betyder, at Aalborg Lufthavn nåede indeks 89 af 2019-niveauet, da lufthavnen på daværende tidspunkt betjente 105.699 passagerer. Ud af det samlede antal passagerer i år rejste de 51.311 indenrigs, mens 30.291 fløj til destinationer i udlandet og 12.520 med charter.

Sammenlignet med februar 2023 er antallet af indenrigsrejsende faldet med 12,6 procent, da der for et år siden var 58.708 af disse. Udviklingen er dog gået den anden vej for udenrigsruterne og i chartertrafikken, da passagertallet på disse blev øget i februar, hvor der både blev afviklet vinterferie i uge syv og otte.

I 2023 var der 20.860 rejsende på udenrigsruterne, hvilket altså giver sig udslag i en stigning på 45,2 procent sammenlignet med i år, mens chartertallet er blevet hævet med 15,8 procent fra 10.810 rejsende i februar sidste år.

Havde 80 procent flere afgange
Ifølge Aalborg Lufthavn hænger stigningen i antallet af passagerer, der rejser til udlandet, sammen med aktivitet på ruterne til Amsterdam, Tenerife, Gran Canaria samt Madeira.

”Den nye Madeira-rute med Norwegian har fået en flyvende start, og der er allerede nu lagt op til, at ruten er på programmet igen i 2025, ligesom det også er tilfældet for Tenerife,” siger Niels Hemmingsen, der er administrerende direktør i lufthavnen.

”Det er derfor tydeligt, at charter- og udenrigstrafikken fortsat er i en meget positiv udvikling, som blandt andet er båret frem af KLM’s rute til Amsterdam, hvor de i februar i år havde over 80 procent flere afgange end i februar sidste år.”

Selvom DAT stoppe flyvningerne på ruten mellem Aalborg og København fra den 9. marts regner Hemmingsen ikke med, at det i stort omfang vil blive afspejlet i tallene, da SAS og Norwegian opererer med fuld kapacitet og overvejer at sætte flere afgange ind i weekender, lyder det.


Relaterede artikler:

Tilbagegang på fem procent i Aalborg Lufthavn

Udenrigsflyvninger drev væksten i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn går ind i første af fem svagere vintermåneder