Svagt forsalg på ny SAS-rute til Houston

SAS åbner om 14 dage sin nye rute fra Stavanger til Houston. Der er stadig masser af ledige pladser i Boeing 737-flyet, der har plads til 44 passagerer.

Om to uger, den 20. august, åbner SAS sin nye skræddersyede all-business class-rute mellem de to oliebyer Stavanger i Norge og Houston i USA. Et kig i reservationssystemerne viser imidlertid, at salget af billetter på den nye rute går lidt trægt. Opslag i Amadeus viser således, at der er mere end ni pladser til salg på alle afgange, uanset retning, hele den første uge. Og med kun 44 sæder til salg på det særlige Boeing 737-700 fly, så mangler man altså at sælge mindst over 20 procent af billetterne på flyet, der kun er udstyret med business class-sæder.

Hos SAS er kommunikationskonsulent Anne Nielsen dog fortrøstningsfuld.

“Vi ser i disse dage et generelt boom af forretningsrejsende, som køber flybilletter til de kommende uger i takt med at en stor del af erhvervslivet vender tilbage fra ferie. Det er derfor for tidligt at konkludere, at salget går dårligt på Houston-ruten,“ siger Anne Nielsen.

Ekstra lang rækkevidde
Der vil blive fløjet seks dage om ugen. Kun tirsdag står flyet stille på bakken i Stavanger. SAS etablerer ruten i et forsøg på at skræddersy et attraktivt produkt til den voksende olieindustri i Vestnorge. En industri som i dag i høj grad flyver via Amsterdam og London Heathrow med KLM og British Airways, når de skal til verdens olieby nummer ét, Houston i det sydlige USA.

Ruten vil blive opereret på vegne af SAS af det schweiziske flyselskab Privat Air med et Boeing 737-700 fly med ekstra brændstoftanke, der giver flyet en ekstra lang rækkevidde. Ombord på flyet vil være piloter fra Privat Air og en blanding af SAS- og Privat Air-stewardesser i kabinen. Flyet er netop nu ved at blive malet i SAS-farver.