British Airways er klar til at teste den canadisk udviklede lyntest. (Illustration: British Airways)

Svar på 25 sekunder: Flyselskab tester lyntest

British Airways tester canadisk udviklet lyntest, der kommer med et svar på, om man er smittet med COVID-19 på blot 25 sekunder. Selskabet kalder den ultrahurtige test for en game changer.

Som det første flyselskab i verden går British Airways i gang med at teste en ultrahurtig COVID-19 antigen test, som viser resultatet i løbet af 25 sekunder.

Testen i vil første omgang blive gennemført ved at invitere besætningsmedlemmer til at tage testen, hvorefter flyselskabet sammenligner resultaterne med resultaterne fra de allerede kendte testmetoder.

Der er tale om en spyttest, der skulle være lige så nøjagtig som de lyntest, der er på markedet i Danmark i dag, og hvor der typisk medvirker en vatpind, som skal en tur op i næsen. Bag lyntesten står tech-virksomheden Canary Global, der holder til i Ontario i Canada.

Den er godkendt til brug i Europa og Storbritannien og er for øjeblikket ved at få en amerikansk FDA-godkendelse .

”Vi synes, at denne nye ultrahurtige test er en game changer,” siger Sean Doyle, der er koncernchef hos British Airways.

Selskabet håber snart at kunne tilbyde testen til kunderne på selskabets ruter.

”Vi er glade for at arbejde sammen med teamet på Canary, hvor vi laver de indledende undersøgelser sammen med vores fly- og kabinepersonale, inden vi undersøger, hvilken rolle, testen kan komme til at spille for vores kunder,” fortsætter han.

Med rejsebranchen i baghovedet
Raj Reddy, der er administrerende direktør i Canary Global og opfinder af teknologien, fortæller, at man udviklede testen med rejsebranchen i tankerne.

”Her er hastighed, nøjagtighed og brugervenlighed altafgørende. Vi er meget glade for samarbejdet med British Airways, og vi håber at vores test snart bliver brugt som standardtesten for rejsende og ansatte i flybranchen verden over,” siger han.

Canary Globals er i forhandlinger med andre aktører i rejse- og oplevelsesbranchen. Men man ser også muligheder for at den hurtige test kan bruges i for eksempel skoler og forretninger. Lige for øjeblikket er virksomheden i gang med at tilpasse produktionen, så den kan klare den forventede globale efterspørgsel.

 

Relaterede artikler:

British Airways tilbyder COVID-19-test til at tage med på rejsen

Ansatte i 21 lufthavne skal COVID-19-testes

EASA: Flypassagerer er ikke COVID-19-højrisikogruppe