Sættet til hjemmetest fra Qured. Foto: British Airways

British Airways tilbyder COVID-19-test til at tage med på rejsen

Passagerer kan via British Airways hjemmeside bestille et COVID-19-testsæt, som sendes til hjemadressen i Storbritannien. Sættes kan tages med på rejsen og eksempelvis bruges ved returflyvningen.

Mange lande – heriblandt Danmark – kræver i øjeblikket en negativ COVID-19-test for alle, der ønsker at rejse ind i landet, og testen må typisk kun være 24, 48 eller 72 timer gammel ved indrejse eller boarding.

En lang række lufthavne har på den baggrund indrettet testcentre, hvor passagerer kan blive testet umiddelbart før afrejse. Nu indfører British Airways imidlertid en ny testservice for selskabets kunder.

Passagerer kan via selskabets hjemmeside bestille et COVID-19 antigen-testsæt, som bliver sendt hjem til passageren – dog kun i Storbritannien. Passageren kan så selv udføre testen derhjemme eller tage et testsæt med på rejsen som forberedelse til returrejsen til Storbritannien.

British Airways’ kunder kan købe den myndighedsgodkendte antigentest med rabat hos udbyderen Qured, som der linkes til fra BA’s hjemmeside.

Vejledning via videoopkald
Man gennemfører testen ved hjælp af et videoopkald, hvor en sundhedsrådgiver fra Qured vejleder passageren i selv at tage testen med en næse- og halspind og behandle prøven. Resultatet er tilgængeligt efter 20 minutter, og hvis testresultatet er negativt, kan kunden downloade et ‘fit to fly’-certifikat.

“Vores teams var glade for at opdage Qured, en unik ny mulighed, der fjerner usikkerhed og unødvendige udgifter for kunder, der måske er bekymrede for at købe en test før afgang, mens de er væk hjemmefra,” siger British Airways’ koncernchef Sean Doyle i en pressemeddelelse.

Foruden Qured samarbejder British Airways også med en række andre COVID-19-testudbydere, der tilbyder blandt andet PCR-, antistof- og antigen-testmuligheder. 

Disse udbydere kan man også få adgang til via British Airways’ COVID-19-test-sektion på hjemmesiden, hvor der tilbydes hjemmetest eller test i testcentre til en særlig rabatpris hos nogle udbydere.

Kan uploades til sundhedspas
Det britiske flyselskab har for nyligt introduceret det digitale sundhedspas VeriFLY i form af en app, der kan downloades til en mobil enhed. Testresultater fra Qured og andre testudbydere kan nemt og sikkert uploades til appen.

British Airways er i forhandlinger med alle testudbydere om at søge muligheder for automatisk at få testresultater sendt til VeriFLY-appen for at gøre processen endnu lettere. Flyselskabet er endvidere involveret i udviklingen af ​​IATA’s sundhedspas – IATA Travel Pass.

 

Relaterede artikler:

British Airways lancerer digitalt sundhedspas

IATA Travel Pass testes på rute til Oslo

Dansk flyselskab klar med egne PCR-tests