Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn.

Svensk flyskat får Norwegian til at øge i Danmark

Norwegian vil i vintertrafikprogrammet fordoble antallet af flyafgange fra Danmark til en række populære destinationer. Uden miljøafgifter har Danmark en fordel, mener flyselskabet.

Den svenske miljøskat, der blev indført den 1. april i år er en torn i øjet på Norwegian.

Derfor kigger det norske lavprisflyselskab i stigende grad væk fra det svenske marked og retter i stedet blikket mod Danmark i forhold til, hvor noget af den nytilførte flykapacitet skal allokeres. Norwegian vil nemlig flyve fra de lufthavne, hvor det bedste kan betale sig.

Det betyder rent konkret, at mange danske Norwegian-ruter til destinationerne ved Middelhavet får fordoblet antallet af afgange i forhold til vintertrafikprogrammet 2017/18. Herudover vil der være flere sommerruter, der forlænges ind i vinterhalvåret. Samlet er der tale om en øgning på 48 ugentlige afgange.

”Vi kigger selvfølgelig på, hvor det bedst kan betale sig at flyve, når vi planlægger, hvor den ekstra kapacitet skal sættes ind. Når politikerne i Sverige beslutter at gøre flyrejser dyrere ved at pålægge passagererne afgifter, så giver det Danmark en forholdsmæssig konkurrencefordel.  Vi vurderer det samlede omkostningsniveau,” siger Thomas Ramdahl, der er kommerciel direktør i Norwegian.

Øget kapacitet på 12 danske ruter
Kapacitetsøgningen vil få indflydelse på ruter fra både København og Aalborg.

Fra København øges kapaciteten på 11 ruter i vintersæsonen. Det drejer sig om Las Palmas, Tenerife, Alicante, Málaga, Palma, Nice, Krakow, Funchal (Madeira), Tel Aviv, Budapest og Malaga. Desuden fortsætter tre sommerruter ind i vinteren. Det drejer sig om Larnaca (Cypern), Athen og Catania.

”Vi glæder os naturligvis over, at Norwegian fortsat satser på Danmark. Vi har et tæt samarbejde med Norwegian om at udvikle nye ruter og identificere destinationer, hvor kapaciteten kan øges. Vi har et stærkt marked i CPH og der er gode vilkår for flyselskaber i Danmark, og vi ser Norwegians næste vinterprogram som et udtryk for netop dette,” siger Københavns Lufthavns pressechef Kasper Hyllested til CHECK-IN.dk.

Fra Aalborg øges kapaciteten til Málaga fra to til fem ugentlige afgange. Samtidig fortsætter de to eksisterende ugentlige afgange til Palma de Mallorca ind i vinterprogrammet.

 

Relaterede artikler:

Norwegian lukker USA-ruter fra Skandinavien

SAS-koncernchef roser danske politikere

Svensk flyskat betyder færre passagerer

Norwegian: Mere attraktivt at satse på Danmark