Svensk sympatistrejke udsat

Den varslede sympatistrejke onsdag den 9. juni hos de svenske piloter er nu udsat i 7 dage. Alle svenske SPF-piloter hos SAS skulle have været taget ud til sympatistrejke.

(OPDATERET)

SENESTE:
Den svenske mæglingsinstitution MBL har med baggrund i MBL §49 besluttet at udsætte SPF´s varslede konflikt og Flygarbetsgivarnas varslede lockout i 7 dage. Det betyder, at SAS-flyvningerne alligevel ikke vil blive berørt af konflikten den 9. juni.

Sammenbruddet i forhandlingerne mellem Svensk Pilotforening (SPF) og Flygarbetsgivarna ser nu ud til at kunne få konsekvenser for en større del af SAS-flytrafikken.

Der har allerede været to strejkeperioder hos flyselskaberne Avia Express, Avitrans, Golden Airog Direktflyg, der repræsenter selskaberne i den svenske regionale luftfart.

Striden handler om ansættelsesforhold, hvor SPF kræver større tryghed i ansættelsen for medlemmerne. Ifølge SPF har arbejdsgiverne ønsket at ændre på pension samt ønsket at øge arbejdstiden samtidig med, at lønnen skal sænkes.

Første strejkeperiode var27. – 28.maj, og nu har senest alle flyvninger hos de fire nævnte selskaber været aflyst den 7. og 8. juni. Det er bl.a. også gået ud over Skyways samt finske Blue 1og lettiskeairBaltic, der benytter fly og besætninger fra de konfliktramte selskaber.

Men onsdag den 9. juni forventes konflikten at brede sig til SAS. Den svenske pilotforening har varslet sympatistrejke, hvor SPF-medlemmer fra SAS vil blive udtaget til sympatistrejken, der vil foregå i tidsrummet mellem kl. 05:00 og kl. 13:00.

SAS bekræfter overfor Boarding.dk, at flytrafikken kan blive berørt på onsdag. “Vi forventer, at svenske piloter som tilhører Svensk Pilotförening med undtagelse af piloter på interkontinentale flyvninger, vil blive taget ud til sympatistrejke,“ siger Anders Lindström, der er PR-direktør i SAS Sverige.

SAS tilbyder passagerer, der måtte have billet til annullerede flyafgange, at blive ombooket til et senere flyafgang i løbet af onsdagen eller eventuelt til ensenere dato. Der kan dog ikke ombookes til en dato, der ligger udenfor billettens gyldighedsperiode. Også rejsebureauerne har allerede fået tilladelse af SAS til selv at ombooke og revalidere allerede udstedte billetter på de berørte flyafgange.

SAS vil snarest offentliggøre en liste over, hvilke flyafgange der vil blive omfattet af konflikten.