Svenske Skyways solgt for én krone

Det kriseramte svenske luftfartsselskab Skyways Express overtages af selskabets direktør for én krone.

Ikke nok med at prisen på flybilletter falder. Det gør priserne på luftfartsselskaber også. SAS solgte i januar sit spanske datterselskab Spanair for énEuro. Den salgspris bliver overgået ved et management buy-out, der skal gennemføres i det svenske Skyways Express.

Selskabets administrerende direktør Lars-Åke Bertilsson har købt Skyways Express for én svensk krone. Den hidtidige ejer er den svenske rederikoncern Salenia med en ejerandel på 72 % samt SAS, der har haft en ejerandel på 25 %.

Skyways-aktiviteterne blev ved årsskiftet splittet op i et produktionsselskab og et markedsføringsselskab. Det er produktionsselskabet, der nu er solgt og fremover vil kalde sig Avia Express. Markedsføringsselskab Skyways AB er angiveligt stadig ejet af Salenia og SAS og vilbeholde rettighederne til navnet Skyways.

Skyways

Skyways Express solgt for én krone

Skyways var i slutningen af 1990´erne det største indenrigsflyselskab i Sverige. Men også Københavns Lufthavn har tit haft besøg af Skyways-flyene. Tidligere blev der opereret ruter fra Kalmar, Jönköping, Linköping og Västerås til København. I dag flyver Skyways kun mellem København og Karlstad og havde kortvarigt i sensommeren en rute fra København til Vilnius.

Indtil 1. juli 2009 var Skyways en del af SAS EuroBonus-programmet,idet SAS tidligere på året opsagde aftalen med selskabet.