SWISS Premium Economy forrest i kabinen. (Foto: SWISS | PR)

SWISS afslører ny Premium Economy

Fra slutningen af 2021 vil SWISS påbegynde installation af de ny Premium Economy-sæder, der vil være tilgængelige på samtlige 12 Boeing 777-300ER fra næste forår.

Lufthansa har gennem flere år tilbudt Premium Economy Class og dermed fire serviceklasser på mange af langdistanceruterne, og nu er turen kommet til det schweiziske søsterselskab SWISS, der også er en del af Lufthansa-gruppen.

I løbet af fjerde kvartal i år vil SWISS introducere Premium Economy på de første af selskabets 12 langdistancefly af typen Boeing 777-300ER, og billetsalget blev sat i gang mandag. Det betyder, at 777-kabinerne fremover vil være indrettet med fire serviceklasser, idet der i forvejen er First, Business og Economy.

Bredere sæder og mere komfort
Der vil i hvert fly blive installeret i alt 24 sæder fra sædeproducenten ZIP, og passagererne kan glæde sig til en sædebredde på mellem 46 og 48 centimeter mod 43,4 centimeter i de nuværende Economy-sæder. 

Afstanden mellem sæderne vil også blive udvidet betydeligt fra 78,7 centimeter til 99 centimeter, hvilket svarer til hele 25 procent. Herudover følger et nyt amenity kit, nye støjreducerende hovedtelefoner, en 15,6 tommer skærm, personlige læselampe samt indbygget USB-strømstik.

Udover det forbedrede sæde vil menukortet også blive opgraderet, og samtidig fordobler SWISS fribagagen fra én kuffert på 23 kilo til to kufferter af samme vægt, når der flyves på Premium Economy. Endelig vil det også blive muligt at købe sig adgang til SWISS Business Lounges i Zürich og Geneve til en specialpris.

Investering på 270 millioner kroner
Den nye Premium Economy er en investering på 40 millioner schweizerfranc, hvilket svarer til 270 millioner kroner.

”Med introduktionen af ​​vores nye Premium Economy Class imødekommer vi vores kunders voksende efterspørgsel efter mere privatliv, mere komfort og mere individualitet. Og ved at introducere vores nye rejseklasse styrker vi også vores positionering i det voksende segment for fritidsrejser,” siger koncernchef Dieter Vranckx fra SWISS.

Tillægget for at rejse på Premium Economy vil være mellem 250 og 350 schweizerfranc (1.700 til 2.400 kroner per strækning), og det er planen, at samtlige Boeing 777 vil være indrettet med den nye serviceklasse ved indgangen til sommertrafikprogrammet 2022.

Nogle af de første destinationer, hvortil der kan tilbydes Premium Economy er Bangkok, Hongkong, Los Angeles, Miami, San Francisco, São Paulo og Singapore.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa overvejer premium Business Class

Premium Economy på SWISS-langruter

Lufthansa præsenterer nyt Premium Economy-sæde