En Airbus A220-300 fra SWISS. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Swiss får hjælp til at undgå turbulens

I november har Swiss fået implementeret ny teknologi på alle sine fly, der gør, at piloterne vil være bedre i stand til at forudse og undgå ugunstige vejrforhold – såsom turbulens.

Fremover vil passagererne hos Swiss sandsynligvis opleve færre situationer med turbulens, da det schweiziske flyselskab netop har indført en helt ny teknologi.

Således har Swiss i løbet af november fået installeret den teknologiske løsning SITA eWAS på samtlige af sine fly. Teknologien gør, at selskabets piloter i højere grad vil kunne registrere ugunstige vejrforhold som eksempelvis turbulens – og dermed undgå dette.

SITA eWAS er den eneste digitale vejrapplikation på markedet i dag, der samler flere forskellige vejrkilder for større nøjagtighed og pålidelighed i vejrudsigter. Og dette således til stor gavn for piloterne i deres flyveplanlægning.

Vil skabe større sikkerhed
Kan et fly undgå turbulens, maksimerer det sikkerheden om bord, og derfor er vejrinformation i realtid og forudsigelse af turbulens under flyvningen af høj betydning. Nutidens fly har en indbygget vejrradar, men den kan ikke registrere turbulens i klar luft – såkaldt Clear Air Turbulence.

SITA eWAS indeholder en turbulensprognose i høj opløsning fra Tysklands meteorologiske tjeneste, Deutscher Wetterdienst (DWD) – og herudover mange andre vejrkilder.

Applikationens vejrinformation vises til piloterne på en brugervenlig flade med højopløselige 4D-vejrudsigter. Det gør det muligt for dem at visualisere flyveplaner over vejrforhold i realtid. Og det skal altså gerne skabe mere sikre og komfortable flyvninger til glæde for passagererne.

’Kan bruge mere tid på at flyve’
Stefan-Kenan Scheib, chef for flyoperationer hos Swiss, fortæller, at selskabet valgte SITA eWAS, fordi teknologien giver et avanceret og omfattende overblik over vejret både før og under flyvningen.

”Vi er glade for, at vi kan skabe en mere præcis datasituation for vores piloter og yderligere øge flysikkerheden og komforten for vores passagerer som følge heraf,” siger han og suppleres af Yann Cabaret, der er administrerede direktør hos SITA for Aircraft.

”Med løsninger som SITA eWAS, der udstyrer piloter til at afbøde turbulens, kan Swiss bruge mere tid på at flyve og mindre tid på at håndtere forstyrrelser.”

 

Relaterede artikler:

Swiss beklager brugen af Air Baltic

Flere Premium Economy-sæder i nye A350’ere hos Swiss

Swiss: Vi er blandt de mest stabile i Europa