Airbus A320 fra Swiss i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Swiss i offensiven med flere afgange fra København

Swiss vil flyve mere fra København i det kommende vinterprogram. Det schweiziske flyselskab øger antallet af daglige afgange til Zürich. Udvidelsen sker, selvom SAS har opsagt codeshare aftalen med Swiss.

I den kommende vinter øger Swiss fra tre til fire daglige flyvninger fra København til Zürich. Dermed vil det schweiziske flyselskab tilbyde 28 ugentlige afgange til lufthavnen, som er selskabets trafikale knudepunkt. Swiss udvider også med flere afgange til Geneve fra både København og Oslo.

Hidtil har Swiss, som er en del af Star Alliance haft en code share aftale med SAS. Men den aftale har SAS opsagt, fordi selskabets skifter til SkyTeam alliancen. Det sker, fordi Air France KLM bliver storaktionær i SAS.

Bruddet får altså ikke Swiss til at skrue ned for ambitionerne i København. Tværtimod er der tale om et offensivt træk, som formentlig kan bidrage til, at selskabet bevarer sin markedsandel, når SAS ikke længere er en partner.

Vækker glæde i Københavns Lufthavn
Opgradering med en ekstra daglig frekvens betyder, at Swiss får et natstoppende fly i Københavns Lufthavn, så selskabet får en tidlig morgenafgang til Zürich, hvorfra der er forbindelser videre ud i verden. 

Det er en Airbus A320 med 180 sæder, der kommer til at gennemføre den sene aftenafgang fra Zürich, der ankommer i Københavns Lufthavn kl. 23.00 og flyver tilbage næste morgen kl. 06.20. På de tre øvrige afgange vil Swiss benytte 145-sæders Airbus A220-300.

Beslutningen vækker glæde i Københavns Lufthavn.

”Vi sætter pris på Swiss’ vedvarende engagement i at forbedre sin service mellem København og Schweiz,” skriver Københavns Lufthavn på LinkedIn.

Swiss øger også på ruten fra København til Geneve med op til syv ugentlige afgange. Desuden fortsætter den sommerrute, som selskabet flyver mellem Oslo og Geneve, i vinterprogrammet med fire ugentlige flyvninger.

Det schweiziske flyselskab øger også på en række andre markeder. Det gælder ikke mindst på de oversøiske ruter. Swiss vil således øge antallet af afgange fra Zürich til flere destinationer i USA, nemlig til Washington, Los Angeles, San Francisco og Miami. Selskabet skruer også op for kapaciteten til Kina med daglige afgange til Shanghai.

Flere Star Alliance selskaber øger
Swiss er ikke det eneste Star Alliance selskab, som øger fra København.

For nylig oplyste Turkish Airlines, at selskabet allerede fra 1. juli vil skrue op til 28 afgange om ugen mellem København og Istanbul. Det er en udvidelse med fire ugentlige flyvninger i sommerprogrammet, og ruten vil blive betjent med en Boeing 737.

SAS har opsagt codeshare aftalen med Turkish Airlines pr. 1. september, når SAS indtræder i SkyTeam alliancen.

Også Air India, som er medlem af Star Alliance, vil øge fra København til Indira Ghandi International Airport i den indiske hovedstad Delhi.

Fra 1. juli øges fra fire til fem ugentlige afgange, så der flyves mandage, onsdage, fredage, lørdage og søndage. Air India opererer på ruten med Boeing 787-8 Dreamliner med 259 sæder. Ruten til Delhi blev genåbnet i marts i fjor efter knap tre års pause på grund af coronakrisen.

Air India har dog ikke en codeshare aftale med SAS.

 

Relaterede artikler:

Endnu et Star Alliance-selskab vender ryggen til SAS

København blandt de største SWISS-destinationer

Swiss aflyser skandinavisk sommeroffensiv