Swissport køber sig ind i SAS Ground Handling

Handling-giganten Swissport har købt en lille bid af de tre danske, svenske og norske SAS Ground Handling-selskaber. Samtidig er dannelsen af et fælles ground handling-selskab sat på pause.

Den internationale handling-gigant Swissport har så travlt med at gennemføre opkøbet af konkurrenten Servisair, at man ikke har energi lige her og nu til sammen med SAS at danne det joint-venture, der på sigt skal føre til Swissports overtagelse af SAS Ground Handling.

Derfor har Swissport i stedet købt 10 procent af hver af de tre danske, svenske og norske SAS Ground Handling-selskaber. Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra SAS og Swissport.

Som led i SAS’ store spareplan, 4Excellence Next Generation, blev SAS Ground Handling og dets 5.000 medarbejdere sat til salg i november sidste år. I marts i år underskrev SAS og Swissport en hensigtserklæring om, at parterne ville forhandle om etableringen af joint-venture selskab for ground handling-aktiviteterne.Når selskabet blev etableret skulle SAS eje 49 procent og Swissport 51 procent. Og på sigt skulle Swissport overtage selskabet 100 procent.

De forhandlinger har ifølge kilder i branchen kørt trægt. Og derfor vælger parterne nuat tage en time-out og vælge en anden midlertidig vej.

Den aftale, vi i dag offentliggøre markerer Swissports indtrædenpå det skandinaviske marked, og vi er begejstrede for at etablere vores tilstedeværelse her med SAS og flere andre kunder,“ siger Per H. Utnegaard, koncernchef Swissport International.

“Jeg er meget glad for at annoncere dette vigtige skridt i vores ground handling-strategi. Vi satte os for at finde en industriel løsning med en stærk industripartner. Med Swissport som partner, vil vi være i stand til at udvikle forretningen, mensvi stadig leverer høj kvalitet til vores kunder,“ understreger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.