Boeing 787 Dreamliner fra Qatar Airways. (Foto: Qatar Airways | PR)

Syddanskere får ny rutemulighed med Qatar Airways

Fra sommeren 2024 vil Qatar Airways flyve dagligt fra Hamborg til Doha, hvilke kan tiltrække rejsende til især Thailand, Sydafrika og Filippinerne. Selskabet kommer i direkte konkurrence med Emirates.

Hidtil har danskere, der har ønsket at rejse med Qatar Airways til Doha og derfra videre ud i verden, haft ruten fra Københavns Lufthavn som den eneste mulighed.

Det vil Qatar Airways lave om på fra den 1. juli 2024, når selskabet åbner en rute fra Hamborg til Doha med syv ugentlige afgange. Der flyves fire gange om ugen fra Hamborg kl. 15.40 med ankomst i Doha-Hamad International Airport kl. 22.40 lokal tid. De tre øvrige dage afgår flyet kl. 09.20 fra den nordtyske lufthavn med ankomst i Doha kl. 16.20.

Ifølge Qatar Airways forventes der mange passagerer til og fra Sydafrika, Thailand og Filippinerne, og selskabet har indsat en 254-sæders Boeing 787-8 Dreamliner i en to-klasses konfiguration.

“Ved dette års slutning er vi glade for at kunne præsentere vores passagerer for nye og spændende rejsemuligheder i 2024. Startende med genoptagelsen af Venedig og en ruteåbning til Hamborg fortsætter Qatar Airways, og dens hub, Hamad International Airport med at positionere sig på det globale verdenskort som en førende gateway for internationale rejser og tilslutningsmuligheder,” siger koncernchef Badr Mohammed Al-Meer.

I konkurrence med Emirates
Med ruten fra Hamborg går Qatar Airways i direkte konkurrence med Emirates, der flyver to gange dagligt fra den nordtyske lufthavn til Dubai International Airport. 

Emirates bliver allerede i dag benyttet af nogle af de omkring 200.000 danske passagerer, der årligt rejser til eller fra Hamborg Lufthavn som udgangspunkt for indenrigsrejser i Tyskland eller internationale rejser fra lufthavnen, der ligger omkring 160 kilometer syd for den dansk-tyske grænse.

Rejsende fra Danmark kan dog stadig benytte forbindelserne fra Københavns Lufthavn til Doha. Her flyver Qatar Airways i det kommende sommertrafikprogram dagligt med 311-sæders Boeing 787-9 Dreamliner suppleret af Finnair, der har daglige flyvninger til Doha med Airbus A330-300, der har plads til 279 passagerer i en tre-klasses konfiguration.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways øger fra Skandinavien

Qatar Airways stormer frem i Københavns Lufthavn

Emirates indsætter A380 til Hamborg