Airbus A380-800 fra Emirates i Hamborg Lufthavn. (Foto: Emirates)

Emirates indsætter A380 til Hamborg

Emirates øger kapaciteten til Hamborg med 22 procent, når Dubai-selskabet fra slutningen af oktober erstatter en af to daglige Boeing 777-afgange med Airbus A380.

Der bliver i fremtiden mere kapacitet til rådighed fra Hamborg til Dubai for de syddanske rejsende, der vælger at rejse til og fra lufthavnen i Hamborg omkring 160 kilometer syd for den dansk-tysk grænse.

Dubai-selskabet Emirates har nemlig besluttet at indsætte den store Airbus A380, når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 28. oktober.

I dag flyver Emirates to gange dagligt mellem Hamborg og Dubai med Boeing 777-300ER, men fremover vil aftenafgangen blive betjent med Airbus A380-800,  hvilket øger sædekapaciteten med 22 procent. Erfaringer viser samtidig, at når kapaciteten stiger, så vil der være tendens til, at priserne samtidig falder.

12.180 sæder om ugen
Der findes flere forskellige versioner af den store A380´er fra Emirates. På ruten mellem Dubai og Hamborg er det en treklasses version med plads til 516 passagerer, der vil blive benyttet. Flyet er indrettet med 14 First Class-sæder, 76 i Business Class, mens der er plads til 426 passagerer i Economy Class.

Med opgraderingen fra Boeing 777 til Airbus A380 vil Emirates i det kommende vintertrafikprogram hver uge udbyde i alt 12.180 sæder på ruten.

Til sammenligning benytter Emirates som udgangspunkt en toklasses A380 med 615 sæder på ruten mellem Dubai og København. Det svarer til 8.610 sæder per uge, hvilket på nogle tidspunkter af året har vist sig at være en udfordring at sælge.

A380-destination nummer 49
Hamborg Lufthavn bliver i øvrigt destination nummer 49 i Emirates-netværket, der vil blive betjent med Airbus A380. I forvejen flyver A380´erne fra Emirates også til Frankfurt, München og Düsseldorf.

Med opgraderingen af flystørrelsen på Hamborg-ruten vil de rejsende kunne benytte A380 hele vejen igennem  på rejser til eksempelvis Auckland, Bangkok, Hong Kong, Mauritius, Seoul, Shanghai, Sydney, Taipei og Tokyo.

“Skiftet til A380 vil betyde 1.120 flere sæder om ugen i hver retning, hvilket imødekommer en stigende efterspørgsel fra rejsende på denne rute og samtidig understreger det vores engagement i Hamborg. At vi gør det muligt at øget passagertallet vil også betyde flere turistindtægter for Hamborg og hele regionen, hvilket dermed sætter mere fart i den lokale økonomi og skaber nye jobs,” udtaler Volker Greiner, der er direktør for Emirates i Nord- og Centraleuropa.

 

Relaterede artikler:

Pilotmangel hos Emirates

Jyske charterkunder skal rejse fra Hamborg

Emirates med Airbus A380 fra Hamburg til Dubai