Asiana Airlines Airbus A320-200. Foto: Asiana Airlines.

Sydkoreansk charterflyvning til Nordkorea

Frygt for sanktioner fra USA fordi sydkoreanske Asiana Airlines har fløjet charterflyvning til Nordkorea.

Det sydkoreanske udenrigsministerium er usikker med hensyn til, hvad De amerikanske myndigheder vil gøre, fordi det sydkoreanske flyselskab Asiana Airlines har gennemført en enkeltstående charterflyvning mellem Syd- og Nordkorea med det formål at udveksle vintersportsfolk mellem Yangyang i Gangwon provinsen i Sydkorea og Wonsan i Kangwon provinsen i Nordkorea.

Asiana Airlines har gennemført charterflyvningerne som et led i den fælles træning for skiløbere fra begge sider af grænsen op til de forestående OL-vinterlege, der skal holdes i den sydkoreanske by, PyeongChang.

Tilladelse fra USA
“Regeringen har haft fremgang med sine følere hos det amerikanske finansministerium med hensyn til at få tilladelse til at gennemføre flyvningerne på trods af USA’s sanktioner mod Nordkorea”, siger en embedsmand i det koreanske udenrigsministerium til Yonhap nyhedsbureauet. Han tilføjer, at man fik en tilladelse den 31. januar.

“Udenrigsministeriet holder tæt kontakt med USA om alle forhold, der har at gøre med Nordkoreas deltagelse i vinter-OL, så hele arrangementet i PyeongChang kan blive gennemført succesfuldt og i overensstemmelse med rammerne for sanktioner mod Nordkorea”.

Ifølge de stramme sanktioner mod Nordkorea må hverken skibe eller fly komme til USA inden for 180 dage efter at have besøgt Nordkorea.

Charterflyvningen til Nordkorea blev gennemført den 31. januar med godt 30 sydkoreanske sportsfolk, der skulle til det nordkoreanske Masikryong Ski Resort for at træne med deres kolleger fra Nordkorea. Den 9. februar returnerer de med Asiana Airlines og da vil de nordkoreanske OL-deltagere også være ombord.

 

Relaterede artikler:

32-tommer fladskærm på Asiana-fly

Ny hurtig forbindelse mellem Europa og Sydkorea

Passagerfly undgik nordkoreansk missil