Boeing 737 MAX 8200 fra Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Syvende italienske Ryanair-rute fra København

Ryanair annoncerer endnu en rute fra København, og denne gang er det til en populær italiensk destination, som også betjenes af Norwegian og SAS.

Ryanair har for nylig annonceret nye ruter fra København til Faro i Portugal og Weeze i Tyskland. Nu er det irske lavprisflyselskab klar med endnu en destination i sommertrafikprogrammet, og det er Pisa i den italienske Toscana-region.

Ruten starter den 2. juli, og der flyves to gange om ugen frem til og med den 25. oktober.

På søndage flyves kl. 07.00 fra den internationale Galileo Galilei-lufthavnen ved Pisa, og Boeing 737-flyet fra Ryanair-selskabet Malta Air ankommer kl. 09.30 i Københavns Lufthavn. Her vender det på 25 minutter i Go-fingeren og returnerer kl. 09.55, således at flyet er tilbage i Toscana kl. 12.15.

Tidtabellen er anderledes på onsdage, hvor Malta Air-flyet først forlader Pisa kl. 10.50 med efterfølgende ankomst i CPH kl. 13.10. Returflyvningen finder sted kl. 13.35, og ankomsten i Pisa er planlagt til kl. 15.55.

I konkurrence med Norwegian og SAS
Ryanair-selskabet bliver ikke alene om at flyve danske rejsende til Pisa. Således har Norwegian i højsæsonen planlagt fire ugentlige afgange til den populære italienske destination, mens SAS vil flyve to gange om ugen.

Ryanair bliver dog eneste selskab om søndagen, mens der flyves i konkurrence med Norwegian om onsdagen. Norwegian har dog fordelen af som baseflyselskab at kunne sende passagererne afsted kl. 06.00 om morgenen, mens Ryanair først flyver over middag.

Pisa bliver den syvende italienske Ryanair-destination fra København, hvorfra der også kan flyves til Bologna, Milano-Bergamo, Napoli, Rom-Fiumicino, Torino og Venedig,

Det må forventes, at der stadig kommer justeringer af Ryanairs tidtabel fra København i den kommende sommer. For nylig fjernede selskabet ruten til Barcelona, der skulle have været betjent med fire ugentlige afgange, og vinterruten til Liverpool blev ikke som forventet forlænget ind i sommeren.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner fra København til tysk lavprislufthavn

Ryanair frigiver slots i Københavns Lufthavn

Tre nye Ryanair-ruter fra Danmark