Tæt på millionen – passagerrekord hos Norwegian

Det norske lavprisflyselskab Norwegian transporterede i juni måned næsten 1 mio. passagerer – fremgang på 15 %.

Med i alt 976.836 passagerer ombord på selskabets fly i juni måned var Norwegian ganske tæt på at nå op på millionen. Men alligevel var det passagerrekord hos selskabet.

I forhold til samme måned sidste år var det en fremgang på 130.590 passagerer svarende til ca. 15 %. Kabinefaktoren faldt med ét procentpoint fra 80 % til 79 %, idet den udbudte kapacitet var lidt størrelse end efterspørgslen.

Meget af væksten skyldes indenrigstrafikken i Norgen, men også i høj grad de nye ruter i Danmark. Norwegian har i øjeblikket 24 ruter fra Danmark, hvor passagertallene udvikler sig stabilt i forhold til maj måned. Dette bekræfter ifølge Norwegian, at selskabet er blevet en etableret aktør i markedet.

Norwegian fly

Norwegian var tæt på millionen i juni måned

Mens der er glæde over passagertallene, ser det lidt anderledes ud med punktligheden i juni måned. Kun 80 % af flyene afgik til tiden, hvilket er en tilbagegang på 7,1 procentpoint i forhold til måneden før. Selskabet angiver slot-restriktioner i den østlige del af Middelhavet som årsagen hertil.

Det er ganske givet en torn i øjet på Norwegian, idet konkurrenten SAS i sin markedsføring forsøger at positionere sig i forhold til Norweigan og andre lavprisflyselskaber ved at hævde, at man har den bedste punktlighed i Europa.