Lufthansa-gruppens flyselskaber.

Terror får Lufthansa til at nedjustere

Terrorangreb samt politisk og økonomisk uro i Europa får Lufthansa Gruppen til at nedjustere forventningerne til årsresultatet betragteligt.

Rejsende fra Nordamerika, Asien, Sydamerika og Afrika har fået mindre lyst til at besøge Europa efter de seneste måneders terrorangreb i Bruxelles, Paris, Nice og Istanbul. Det kan man mærke hos Lufthansa Gruppen, der har noteret sig en markant nedgang i antallet af bookinger på især langdistanceruterne. Øget politisk og økonomisk usikkerhed i form af blandt andet den britiske EU-exit påvirker også rejselysten negativt, mener Lufthansa.

Derfor har flykoncernen besluttet at nedjustere forventningerne til årsresultatet. I marts var forventningen, at man ville lande på en indtjening lidt over 2015-resultatet. Nu er forventningen at resultatet bliver dårligere end i 2015.

Indtjeningen i de første seks måneder af 2016 har faktisk været bedre end i samme periode sidste år. Lufthansa mener dog alligevel, at årsresultatet ikke kan matche 2015. Det er især det igangværende tredje kvartal hvor Lufthansa Gruppen forventer en betragtelig svagere indtjening end man oprindeligt havde sat næsen op efter og kalkuleret med. Det er blandt andet et resultat af at terrorangreb og politisk uro får mange ikke-europæere til at fravælge Europa som sommerferiedestination.

Skruer ned for vækst
Sammen med nedjusteringen af de økonomiske forventninger, så har Lufthansa også besluttet at skrue lidt ned for den planlagte kapacitetsvækst blandt koncernens passagerflyselskaber. En planlagt kapacitetsvækst på 6,0 procent er blevet skruet ned til 5,4 procent.

De foreløbige tal for Lufthansas første seks måneder af 2016 viser en omsætning på over 15 mia. euro, svarende til over 110 mia. kroner. Det er en tilbagegang på omkring 2,7 procent. Resultatet før skat blev på 529 mio. euro, svarende til godt 3,9 mia. kroner. Det er en fremgang på 13 procent i forhold til året før.

 

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-gruppen vil ansætte 4.000 i 2016

Solid fremgang i Lufthansa-selskaber