Thai afblæser planer om lavprisflyselskab

Der var lagt op til hele to nye lavprisflyselskaber hos det børsnoterede Thai Airways International, men nu bliver det planlagte joint venture med Tiger Airways alligevel ikke til noget. I stedet vil Thai koncentrere sig om sit eget lavprisflyselskab.

Det skulle have været et storstilet samarbejde om et lavprisflyselskab, men nu er de bebudede samarbejdsplaner skrinlagt.

Det er det børsnoterede Thai Airways International Public Co., der officielt har meddelt, at det planlagte joint venture meddet Singapore-baserede Tiger Airways nu ertaget af bordet.

I august 2010 var smilene ellers store da de to selskaber annoncerede planerne om det fælles lavprisflyselskab Thai Tiger Airways.

Det planlagte samarbejde skulle have væreti luftenallerede i år, men for få måneder siden blev det udskudt på ubestemt tid, og nu er samarbejdet altså helt droppet.

I marts underskrev Thai og Tiger ellers en formel aktionæroverenskomst, hvoraf det fremgik, at Thai skulle eje 49,9 % af det fælles selskab, mens Tiger skulle eje39 % og de sidste 10 % overtages afRyanThai.

Det er endnu uklart hvorfor man har valgt at droppe det planlagte samarbejde, men Thai Airways vil nu koncentrere sig om sit helt eget lavprisflyselskab under navnet Thai Smile Air.

Thai Smile Air får base i Bangkoks Suvarnabhumi Airport og skal efter planen operere en flåde af 11 Airbus A320 fly. Opstarten ventes at ske i juli 2012.

Thai Smile Air vil fokusere på ruter med mindre end 2 timers flyvetid og vil i første omgang lancere indenrigsruter fra Bangkok til Ubon Ratchathani, Khon Kaen, Chiang Rai og Surat Thani.

Fra 2013 skal Thai Smile Air så starte internationale lavprisflyvninger.

Mange af de etablerede netværksselskaber ønsker del af den vækst, som lavprisflyselskaberne ellers løber med, og for Thai er en del af løsningen altså oprettelsen af selskabets eget lavprisflyselskab.