Thai Airways inviterer private indenfor til underholdende oplevelser. Foto: Thai Airways

Thai Airways tilbyder underholdning til private

Økonomisk trængte Thai Airways inviterer private indenfor til en dag som kabineansat eller en tur i flysimulatoren. Dette som en alternativ indtægtskilde under coronakrisen.

Den thailandske regering godkendte i maj en rekonstruktionsplan for Thai Airways International, og i sidste uge godkendte også en konkursdomstol i Bangkok en kommende omstrukturering af selskabet.

Indtægterne for det hårdt prøvede thailandske flyselskab er få i øjeblikket som følge af coronakrisen. Selskabet har dog befundet sig i en svær økonomisk situation i flere år, og der arbejdes således intenst i øjeblikket på at redde flyselskabet.

Thai Airways er dog ikke helt handlingslammet under krisen. Flyselskabets seneste tiltag med at finde alternative indtægtskilder er ganske friskt. Thai Airways er nemlig begyndt at sælge oplevelser til helt almindelige borgere, der vil kunne prøver kræfter med at arbejde som kabineansat eller få en tur i en ægte flysimulator. Tiltaget bærer navnet “Be Our Guest, Be Our Crew”.

Servér mad i en A380-kabine
For 2.800 thailandske baht – svarende til 585 kroner – er det muligt at opleve en dag på flyselskabets skole for kabinemedarbejdere i Bangkok. Oplevelsen varer fire timer, og gæsterne kan iføre sig en rigtig stewardesse-uniform og få håret sat som de rigtige Thai Airways-ansatte.

Træningen foregår i en fuldskalamodel af Airbus A380 og indebærer at hilse på passagerer, udføre sikkerhedsdemonstrationer og servere god mad på Business Class. Deltageren vil have mulighed for på Thai Airways’ regning at servere mad og snacks for en ven eller et familiemedlem i kabinen.

Private kan prøve kræfter med en ægte Airbus A380-simulator. Foto: Thai Airways

Hvis interessen for piloter og cockpits er større, sælger Thai Airways også oplevelser i en flysimulator. For 19.900 baht (4.020 kroner, red.) kan man få en firedages oplevelse i en rigtig simulator under opsyn af en pilot fra flyselskabet. Der er mulighed for at prøve kræfter med simulatorer af typerne Airbus A380, Boeing 747-400 og Airbus A340-600.

For 5.500 baht (1.110 kroner, red.) et det muligt at købes sig til halvanden dags stewardesse-kursus i sikkerheds- og nødprocedurer – herunder evakueringsteknikker og brandbekæmpelse. For samme beløb tilbyder Thai Airways desuden et heldagskursus i thailandsk madlavning.

Thailændere vilde med temarestaurant
Thai Airways lancerede for et par uger et andet initiativ, der har haft stor succes. Flyselskabet åbnede en temarestaurant i hovedkvarteret i Bangkok.

Flyrestauranten har vist sig at være rigtig populær blandt de thailændere, der ønsker at få snerten af en flyoplevelse. Det er nemlig meget begrænset, hvilke flymuligheder borgerne i øjeblikket har som følge af coronapandemien. Både restauranten og muligheden for at agere kabineansat og pilot er i øjeblikket alternative indtægtskilder for Thai Airways.

Det thailandske flyselskab har endnu engang udsat genoptagelsen af de internationale ruter. Flyvningerne skulle have været i gang fra 1. november, men de kommer nu tidligst i gang fra 1. december. Ruterne fra Bangkok til København, Stockholm og Oslo vender dermed ikke tilbage foreløbigt.

Relaterede artikler:

Fremtiden for Thai afklares 14. september

Thai Airways kan flyve videre under konkursbeskyttelse

Thai tyvstarter fra Bangkok til København