Thai Airways-fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Thai og Singapore Airlines i nyt samarbejde

Et nyt partnerskab mellem to af selskaberne i Star Alliance giver i første omgang kunderne adgang til flere destinationer, og på sigt er det muligt, at flyselskaberne vil udvide samarbejdet yderligere.

De to Star Alliance-selskaber Thai Airways og Singapore Airlines er nu rykket et skridt tættere på hinanden, da de asiatiske flyselskaber har indgået en ny aftale, der betyder, at man fremover vil samarbejde om flere forskellige aspekter af forretningen.

Det oplyses, at den nye aftale vil betyde, at flyselskaberne i første omgang vil indgå i codeshare-aftaler til flere destinationer således, at kunderne hos hvert af de to flyselskaber også kan købe billetter til flyvninger, der opereres af det andet.

Som led i aftalen er det desuden meningen, at selskaberne på sigt ønsker at afdække hvilke andre kommercielle samarbejdsmuligheder, der giver mening at forfølge.

Flere codeshare-aftaler på vej
Det nye partnerskab starter med, at der oprettes en codeshare-aftale på selskabernes flyvninger mellem Singapore og Bangkok, hvilket glæder Singapore Airlines på det nordiske marked.

”Mange af vores skandinaviske passagerer bruger Singapore som stop-over før eller efter en ferie i Thailand. Aftalen giver flere kombinationsmuligheder mellem destinationerne, og gør det dermed endnu nemmere for rejsende fra Danmark, Norge og Sverige at finde et fly, der passer til deres rejseplaner,” siger Muhammad Raimi, der er direktør for Singapore Airlines i Norden.

Herudover får Thai også mulighed for at sælge billetter til Singapore Airlines’ flyvninger til Cape Town og Johannesburg i Sydafrika, Houston, Los Angeles, New York, San Francisco og Seattle i USA samt Vancouver i Canada fra begyndelsen af 2023, såfremt myndighederne godkender samarbejdet.

Ifølge flyselskaberne arbejdes der på at udvide codeshare-samarbejdet yderligere, og forventningen er, at man i fremtiden vil tilføje flere destinationer i både Thailand, Singapore, Europa, Indien samt regionen omkring det Sydvestlige Stillehav.

Skal styrke begge selskaber
Ifølge Goh Choon Phong, der er koncernchef hos Singapore Airlines, vil et øget samarbejde være til fordel for begge flyselskaber.

”Singapore Airlines og Thai Airways har haft et tæt forhold i mange år, hvilket vi agter at styrke med denne aftale. Begge selskaber har en loyal kundekreds samt en stor tilstedeværelse i Sydøstasien og resten af verden. Derfor er dette en win-win-situation i forhold til at styrke vores respektive hubs samt de valgmuligheder og ydelser, som vi kan tilbyde vores kunder.”

“Dette samarbejde vil betyde, at Thai Airways’ netværk bliver udvidet med flere destinationer i USA, Canada, Sydafrika, Europa, Indien og omkring det Sydvestlige Stillehav. Codeshare-aftalerne vil være til fordel for vores kunder på en række områder blandt andet vores fordelsprogram, deres oplevelse undervejs samt de faciliteter, de kan få adgang til,” tilføjer fungerende koncernchef Suvadhana Sibunruang fra Thai Airways.

Singapore Airlines og Thai Airways beflyver begge Københavns Lufthavn, og derudover har Singapore Airlines købt 25,1 procent af Air India, der vender tilbage til den danske hovedstadslufthavn den 1. marts, hvor driften på en rute fra Delhi sættes i gang.


Relaterede artikler:

Officielt: Air India vender tilbage til København

Air India og Singapore Airlines drøfter Vistara-fusion

Thai Airways med fuldt program fra CPH i 2022/23