Et Thai Airways-fly til CPH måtte sikkerhedslande i Moskva, og passagererne måtte vente i over 30 timer i lufthavnsterminalen. Foto: thai_beard via Instagram

Thai-passagerer til CPH fik ufrivilligt ophold i Moskva

Et fly fra Thai Airways på vej mod Københavns Lufthavn måtte søndag aften sikkerhedslande i Moskva på grund af motorproblemer. Tirsdag morgen nåede flyet til den danske hovedstad.

Cirka 200 passagerer fik et længere ufrivilligt ophold i Moskva Domodedovo-lufthavnen, da deres fly fra Bangkok i Thailand måtte sikkerhedslande søndag klokken 18 lokal tid.

Flyet, en Boeing 777-200ER fra Thai Airways, havde ellers tilbagelagt det meste af turen på rutenummer TG952, men da der angiveligt opstod olieudslip fra den ene motor, måtte flyet sikkerhedslande. Det skriver Ekstra Bladet. Thai Airways-flyet landede uden problemer, og brandbiler tog imod ved landingsbanen.

Efter mere end 30 timers venten i Moskva-lufthavnen var flyet repareret, og passagererne kunne fortsætte deres rejse til Københavns Lufthavn. Boeing 777-flyet, der havde registrering HS-TJW, landede klokken 05.14 tirsdag morgen dansk tid.

Motorproblemer før afgang
Ekstra Bladet har under forløbet været i kontakt med flere af de danske passagerer, der var med på flyet fra Bangkok. En passager ved navn Michael Dueholm har fortalt, at brændstoffet flød ud på landingsbanen. Og allerede inden afgang skulle personalet tjekke motoren, hvilket betød en forsinkelse på en time.

Passagererne måtte vente nogle timer i flyet, inden de blev eskorteret ind i terminalen. Flere passagerer har efterfølgende fortalt, at der var manglende information fra Thai Airways. Det stod efterhånden klart, at danskere og nordmænd på flyet kunne se frem til mange timer i lufthavnen, da visumregler gjorde, at de ikke måtte forlade lufthavnen.

Sov på stole og gulv
De strandede passagerer måtte sove i stole, på bænke og på gulvet undervejs i forløbet, og der skulle have været flere børn iblandt passagererne. På et tidspunkt forlød det, at flyet ville blive forsøgt reparereret mandag aften. Reparationen lod imidlertid til at virke, for flyet lettede nogle timer efter midnat. Og tidligt tirsdag morgen var passagererne således tilbage på dansk grund.

Boeing 777-200-flyet, der måtte sikkerhedslande i Moskva, er små 12 år gammelt og bliver drevet af to Rolls-Royce Trent 892-motorer.

CHECK-IN.dk har været i kontakt med Thai Airways’ danske afdeling, men flyselskabet har tirsdag ikke mulighed for at give en kommentar.

 

Relaterede artikler:

Nyt underskud fra Thai Airways

Thai Airways overvejer Premium Economy

13 nye langdistancefly til Thai Airways