Thomas Cook henter SAS-mand

Thomas Cook-koncernen har igen været på strandhugst blandt SAS’ ledere. Denne gang efter en ny kommunikationschef.

Som Skandinaviens største flyselskab er SAS et ofte benyttet rekrutteringssted for andre af regionens luftfarts- og rejsevirksomheder. Samtidig har blandt andet store nedskæringer og centralisering i SAS’ koncernfunktioner ført til, at topchefer og andre ledende medarbejdere de senere år har forladt flyselskabet i en lind strøm.

Og nu forlader endnu en ledende medarbejder SAS. Det er selskabets svenske pressechef Fredrik Henriksson, der i slutningen af april bliver ny kommunikationschef hos Ving og Thomas Cook Northern Europe.

Han skal således både afløse Magdalena Øhrn som Thomas Cook-koncernens ansigt ud ad til i Sverige samt lede teamet af pressechefer i de enkelte nordiske lande hos rejsearrangørerne Ving, Globetrotter, Spies og Tjäreborg, der alle er en del af Thomas Cook Northern Europe.

Fortsat rejse
Foruden den nuværende stilling som pressechef hos SAS, så har Fredrik Henriksson tidligere også været kommunikationschef og pr-konsulent.

“Jeg glæder mig til at bidrage med mine oplevelser og fortsætte udviklingen af Thomas Cook og Vings kommunikationsarbejde i en industri, der rør mig varmt om hjertet. Jeg flytter fra et stærkt brand i en skiftende industri til en anden industri og ser ydmygt frem til at blive en del af virksomhedens fortsatte rejse,” siger Fredrik Henriksson.

”Efter en solid og omfattende rekrutteringsproces med mange stærke kandidater er jeg glad for, at Fredrik Henriksson accepterede rollen som ny kommunikationschef. Med Fredriks personlighed og erfaring både inden for og uden for rejsebranchen har vi en højt kompetent medarbejder, der er velegnet til den spændende og dynamiske udvikling, vi er i,” siger Magnus Wikner, adm. direktør for Thomas Cook Northern Europe.

Afløst af to personer
Fornylig meddelte den danske charterarrangør Spies – der som nævnt er en del af Thomas Cook-koncernen – at selskabets mangeårige kommunikationschef Torben Andersen langsomt vil drosle ned i løbet af 2018 for så til sidst at gå på pension og blive afløst af en ny m/k. Faktisk vil Torben Andersen sandsynligvis blive afløst af hele to personer, da han i dag er kommunikationschef for både Spies og koncernens danske flyselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Efter mange år som flyvechef for SAS skiftede Per Schrøder i 2015 til en stilling som flyvechef for netop Thomas Cook Airlines Scandinavia. Han er nu kørt videre til DSB og er blevet afløst af Ken Hansen, der tidligere var direktør for Cimber A/S. Et selskab, som SAS i en periode ejede inden det blev solgt videre til CityJet.

 

 

Relaterede artikler:

Cimber-direktør bliver ny flyvechef for Thomas Cook

Kendt flyvechef forlader SAS

Personaleflugt hos SAS Kommunikation

Kun en dansker tilbage i SAS-direktion

DSB har grundstammen til et flyselskab

Dansk salgschef forlader SAS

Flemming Jensen stopper i SAS

Vækstdirektør stopper i SAS