Foto: Spies

Thomas Cook lander rekordresultat

Rejsekoncernen Thomas Cook’s nordeuropæiske division, som Spies er en del af, fik sit bedste resultat nogensinde. Spies selv klarede sig også fint.

Thomas Cook Northern Europe, som den danske charterarrangør Spies og det danske flyselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia er en del af, kommer ud af regnskabsåret 2016/2017 med sit hidtil bedste årsregnskab. Gruppens driftsresultat blev på 1,461 mia. svenske kroner mod 1,447 mia. svenske kroner i regnskabsperioden 2015/2016. Rejsekoncernens regnskabsår løber fra 1. oktober til 30. september.

Spies selv har også haft et fremgangsrigt år. Her lyder driftsresultatet på 98,3 mio. danske kroner mod 76,1 mio. danske kroner i 2015/2016.

”Årets resultat for Spies er meget stærkt, og vi er både stolte og glade for det fantastiske resultat, som er et af de historisk bedste for Spies. Det udspringer blandt andet af gæsternes store tillid til os som rejsearrangør, vores unikke hotelkoncepter samt vores vækst på fleksible ferierejser med rutefly,” siger administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Det store trækplaster
I de seneste år har Spies satset på ”Dynamic Packaging” – pakkerejser, der gennemføres med ruteflyselskaber. Hermed rammer selskabet en bredere kundekreds. Et af de store vækstområder har været Dubai og rejsemål i Det indiske Ocean. Her har blandt andet Maldiverne været et af de store trækplastrer.

”Salget for den kommende vinter ser godt ud. De kanariske Øer er som altid populære og til nyheden Kap Verde er mere end 85 procent af vinterrejserne solgt. Sommersalget 2018 er godt i gang, og vi ser igen en øget interesse for Tyrkiet-rejser efter et par år med et vigende salg. Grækenland tyder på at blive den helt store vinder med cirka 20 procent flere sommerbookinger end på samme tidspunkt i fjor,” siger Jan Vendelbo.

Kontrollerer rejsekæden
Samtidig befæster Spies og dets søsterselskaber i Sverige, Norge og Finland positionen som markedsledere i Norden, når det gælder feriepakkerejser med både egne fly og med rutefly. Antallet af gæster steg til 1.534.000 fra 1.499.000 i perioden før. Årsresultatet viser en omsætning i Norden på 14,4 mia. svenske kroner mod 13,5 mia. svenske kroner i forrige regnskabsperiode.

Koncernchef for Thomas Cook Northern Europe Magnus Wikner forklarer det nordiske rekordresultat således:

”I Norden har vi forfinet vores forretningsmodel, hvor vi kontrollerer hele rejsekæden. Det bidrager til en meget høj belægning på vores egne fly. Det – kombineret med et effektivt salg via nettet, et stort salg af tillægsydelser samt unikke hotelprodukter – gør, at vi kan tilbyde vores gæster de bedste uger på året, siger Magnus Wikner.

 

 

Relaterede artikler:

Spies-fremgang trods uro i verden

Thomas Cook-aktien på rutsjetur

Udsigt til vanskeligt år for Thomas Cook i Norden

Pæne overskud hos charterarrangører

Spies med overskud trods svært marked