SAS-fly i Gazipasa Lufthavn nær Alanya. (Arkivfoto)

Ingen charterflyvninger til Tyrkiet i weekenden (opd.)

Samtlige charterflyvninger fra København, Billund og Aalborg til Tyrkiet er blevet aflyst i weekenden som følge af Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledning.

Udenrigsministeriet besluttede efter et møde i den Internationale Operative Stab i løbet af natten til lørdag at ændre rejsevejledningen for Tyrkiet, således at alle ikke-nødvendige rejser til landet indtil videre frarådes. Det skete som følge af det militære kupforsøg, der indtil videre har rejst tvivl om sikkerhedssituationen i landet.

Ifølge Udenrigsministeriet er der dog relativt stille på turiststederne ved den tyrkiske Middelhavskyst, men alligevel er det besluttet at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele landet. Det betyder automatisk, at rejsearrangørerne indtil videre ikke sender flere gæster afsted til Tyrkiet, og i steder flyver gæsterne hjem på de planlagte afgange i løbet af i dag og den kommende uge.

De danske charterarrangører har lørdag og søndag aflyst op til 30 afgange til Tyrkiet fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg.

Dermed må flere end 5.000 danskere, der i weekenden skulle have været på charterferie til Tyrkiet, forsøge at finde andre løsninger, eller også blive hjemme i det danske sommervejr. Pressechef Nikolaj Johnsen fra Star Tour vurderer samtidig, at der samlet er 12.000 danske charterturister i Tyrkiet i øjeblikket, hvorfor der er udsigt til, at de første 5.000 kan komme hjem i løbet af weekenden.

Afventer opdatering af rejsevejledning
De britiske myndigheder har ikke skærpet rejsevejledningen på samme måde, som det er tilfældet med de skandinaviske lande, og der forventes at komme en ny udmelding fra Udenrigsministeriet i løbet af søndagen, da den tyrkiske regering tilsyneladende har afværget det militære kupforsøg.

Sidste år i juli rejste 60.000 danskere på charterferie i Tyrkiet via lufthavnene i Antalya, Gazipasa-Alanya, Dalaman og Milas-Bodrum. I charterbranchen var der tidligere på sæsonen en forventning om, at dette tal ville blive reduceret med omkring 20 procent i juli måned i år, men det omskiftelige danske sommervejr har betydet, at besøgtallet siden er blevet opjusteret.

Ruteflyvningerne med Turkish Airlines fra København, Billund og Aalborg til Istanbul-Atatürk lufthavnen var aflyst det meste af lørdagen, men sent lørdag aften kom det første fly afsted fra Københavns Lufthavn med kurs mod den tyrkiske storlufthavn. Søndag forventes der normal trafik til og fra Atatürk-lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines svigtede kommunikationen

Terrorangreb i Istanbul Ataturk-lufthavnen (opd.)