Tidligere Cimber-boss fortsætter estisk oprydning

Med et større frasalg fortsætter den tidligere Cimber Sterling-direktør Jan Palmér oprydningen i Estonian Air.

Svenske Jan Palmér, der var direktør for Cimber Sterling indtil selskabets konkurs, fortsætter oprydningen i Estonian Air, hvor han i dag er direktør. Således har Estonian Air netop solgt sin 60 procent ejerandel i Amadeus Estonia. Køberen er Amadeus’ spanske moderselskab, der dermed øger sin ejerandel i det estiske selskab fra fem til 65 procent. De sidste 35 procent er fortsat ejet af Amadeus Finland.

Frasalget er blot det seneste tiltag i forbindelse med det omstruktureringsprogram, som Jan Palmér søsatte, da han 1. november 2012 satte sig i direktørstolen hos Estonian Air.

”Salget af vores andel i Amadeus Estland er næste skridt i omstruktureringsprocessen, hvor vi har besluttet at afhænde vores ikke-kerne aktiviteter og aktier, der ikke er direkte relateret til vores kerneforretning,“ siger Jan Palmer.

146 afskedigelser
Efter kun tre uger i selskabet præsenterede Jan Palmér i november 2012 en plan om indskrænkninger af rutenet og flyflåde. Fremover skulle selskabet således kun beflyve 10 kernedestinationer fra Tallinn.
Det mindre antal ruter og fly betød også, at der blev brug for færre medarbejdere. Jan Palmér lagde op til, at 146 ud af de 318 ansatte skulle afskediges. Det svarer til omkring 46 procent.

Og hestekuren har allerede vist sig at have en vis effekt på regnskaberne.

I de første ni måneder af 2013 havde Estonian Air realiseret et underskud på 6,1 mio. euro (46 mio. kroner), hvilket er 66 procent lavere end i samme periode året før.