Tidligere CPH-direktør i bestyrelse for storlufthavn

Carsten Nørland, der i marts forlod stillingen som salgs- og markedsdirektør i Københavns Lufthavn, er indtrådt i bestyrelsen for den ekspansive storlufthavn i Bruxelles.

I slutningen af marts måned forlod 45-årige Carsten Nørland et job som salgs-og markedsdirektør i Københavns Lufthavn til fordel for en stilling som direktør for Royal Unibrews nordiske aktiviteter.

Men luftfarten bliver stadig en del af Carsten Nørlands interesseområde. Han er netop tiltrådt som nyt bestyrelsesmedlem i Brussels Airport Company, der driver den store Zaventem-lufthavn i den belgiske hovedstad.

Selvom det kan virke udsædvanligt, at en ledende medarbejder fra CPH et par måneder efter sidder i bestyrelseslokalet hos en konkurrerende lufthavn, er det alligevel sket med billigelse fra Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.

“Jeg mener ikke, at det er et problem, at Carsten Nørland indtræder i Bruxelles Lufthavns bestyrelse. Vores egen bestyrelse har på samme måde haft gavn af det eksterne bestyrelsesmedlem Janis Kongs mange års erfaring fra ledende poster i Heathrow og Gatwick. Vi har jo delvist fælles ejerskab med Bruxelles Lufthavn og er ikke i direkte konkurrence med dem på de fleste relevante områder,“siger Thomas Woldbye til CHECK-IN.dk.

Brussels Airport har en ekstern ejerstruktur, der kan sidestilles med Københavns Lufthavn, idet den belgiske lufthavn siden 2011 har været ejet af Ontario Teachers´ Pension Plan (39 %), Macquarie European Infrstructure Fund I+III (36 %) og den belgiske stat (25 %).

Hurtigstvoksende hovedlufthavn i Europa
Brussels Airport var i 2013 den 25. største lufthavn i Europa med flere end 19,1 mio. passagerer. Ved udgangen af 2014 vil den belgiske storlufthavn have avanceret til gruppen af de 20 største europæiske lufthavne som følge af en massiv passagervækst i år.

Det skyldes blandt andet, at Ryanair i slutningen af februar åbnede en base i lufthavnen med foreløbigt fire fly og 10 nye ruter kombineret med en voldsom vækst i transfertrafikken på 17,2 procent.

Ved udgangen af maj måned var passagertallet øget med 774.000, hvilket svarer til en vækst på 10,9 procent. Alene i maj måned var væksten på 16,2 procent og med 278.000 flere passagerer gennem terminalanlægget.

I 2014 ventes op imod 22 mio. passagerer at benytte sig af Brussels Airport, mens Københavns Lufthavn til sammenligning ventes at trække 26 mio. passagerer gennem terminalerne i Kastrup.