Til Las Vegas i konkurrence med British Airways

British Airways får konkurrence fra Norwegian, når selskabet til november åbner en helårsrute fra København og Stockholm til Las Vegas. Det britiske flyselskab frygter dog ikke konkurrencen.

Norwegian kunne i går offentliggøre nye langdistanceruter til USA og Caribien, hvor Las Vegas i den amerikanske ørkenstat Nevada er en af de nye destinationer.

Norwegian vil fra november måned flyve hver tirsdag fra København samt hver lørdag fra Stockholm med et 291 sæders Boeing 787-8 Dreamliner-fly. Flyvetiden fra de to skandinaviske lufthavne er på omkring 10 og en halv time.

Hidtil har det været British Airways, der har været det førende flyselskab på direkte flyrejser mellem Europa og Los Angeles. British Airways flyver dagligt fra London-Heathrow til casinobyen samt tre gange ugentligt fra London-Gatwick.

Fra Manchester flyver Thomas Cook Airlines et par gange om ugen, mens tyske Condor og Swiss-datterselskabet Edelweiss også beflyver den populære spilleby.

Rejser man med British Airways fra de skandinaviske storlufthavne via London til Las Vegas skal man dog regne med en samlet rejsetid på mellem 15 og timer inklusive flyskiftet i Heathrow.

10 ugentlige afgange
At Las Vegas er en eftertragtet destination er uomtvisteligt. Det er en af USA´s største messe- og kongresdestinationer, hvilket også tiltrækker mange forretningsrejsende. Derfor frygter British Airways heller ikke konkurrencen fra Norwegian.

“Hos British Airways ved vi godt, at Las Vegas er en populær destination. Men vi tror, at kunderne sætter pris på mange frekvenser, hvor vi kan tilbyde 10 ugentlige afgange at vælge imellem,“ siger Peter Rasmussen, der er kommerciel chef for British Airways i Nordeuropa, til CHECK-IN.dk.

Udover de mange afgange fremhæver British Airways også, at kunderne har mulighed for at kombinere rejsen til Las Vegas med destinationer som Phoenix, Denver, San Diego, Los Angeles og San Francisco, hvor de to sidstnævnte beflyves af Airbus A380.

Samme mulighed har Norwegian ikke, idet Los Angeles og Oakland er de eneste destinationer i det vestlige USA, som det irsk-norske langruteselskab flyver til. Herudover mangler Norwegian en amerikansk samarbejdspartner, mens British Airways kan “lukke hullerne“ i rutenettet ved hjælp af American Airlines.

Forskel på pris og produkt
I sidste ende er det også billetpriserne, som de rejsende fokuserer på. Norwegian har lagt ud med en returbillet fra 3.228 kroner fra København. Oveni kommer 998 kroner til indchecket bagage, sædevalg og måltider, således at den samlede billetpris bliver på mindst 4.226 kroner.

Vælger man at rejse med British Airways skal der mindst 6.145 kroner på bordet, men så er det til gengæld en full-service oplevelser, der venter.

Ønsker man at rejse mere komfortabelt kan Norwegian tilbyde en returbillet på Premium-klasse for 10.828 kroner. Her kunne det være en god idé i stedet at overveje British Airways. De Boeing 747-400, der benyttes på Las Vegas-ruten fra Heathrow Lufthavn har kun tre serviceklasser, hvilket betyder, at 14 tidligere First Class-sæder tilbydes til passagerer på Club World.

Man skal dog skynde sig, hvis man vil have den særlige oplevelse med First Class-sæde til reduceret pris, Fra vintertrafikprogrammets ikrafttræden i slutningen af oktober vil British Airways opgradere sektionen til New First, således at der atter vil være fire serviceklasser på Las Vegas-flyene.