Til Mexico fra Aalborg og Billund

Charterarrangørerne har for alvor fået øjnene på for mulighederne i oversøisk charterflyvning fra de jyske lufthavne. Spies vil i vintersæsonen 2012/13 afvikle en flyvning fra henholdvis Billund og Aalborg til Cancún i Mexico.

I begyndelsen af sidste uge kunne Spies, der er Danmarks største rejsearrangør, løfte sløftet for Punta Cana i Den Dominikanske Republik som ny destination i vintersæsonen 2012/13.

I oplægget til den caribiske ø indgår afgange fra henholdsvis Aalborg og Billund.

Men Spies havde tilsyneladende mere i ærmet til det jyske marked. I vintersæsonen 2012/13 vil rejsearrangøren tillige tilbyde Cancún i Mexico på to afgange direkte fra jyske lufthavne.

Som udgangspunkt flyves der hver 14. dag fra Københavns Lufthavn, men afgangene den 23. februar og 9. marts er henlagt til lufthavnene i henholdsvis Billund og Aalborg.

Cancún er en kendt feriedestination beliggende i Quintana Roo, der er Mexicos østligste delstat.Men rejsemål som Playa del Carmen og Tulum er også tilgængelige i charteroplægget fra Spies.

På RoyalClass til Mexico

Det er charterflyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, der skal transportere de danske gæster til Cancún. Der flyves med et fly af typen Airbus A330-200 direkte til Cancún International Airport.

“Når det gælder selve flyrejsen, tilbyder vi det bedste af det bedste i skandinavisk charterflyvning i form af en Airbus 330 med plads til 323 passagerer. 49 af gæsterne får plads på RoyalClass med ekstra brede lædersæder og udvidet service, mens resten flyver SunClass med mindst fem centimeter mere benplads end i et klassisk charterfly,“ fortæller produktchef Carlos Cebrian fra Spies.

I den indeværende vintersæson tilbyder konkurrenten Star Tour direkte charterfly fra Billund til Phuket i Thailand, mens Bravo Tours også fra Billund tilbyder De Vestindiske Øer. Star Tour forventer i vintersæsonen 2012/13 at kunne tilbyde tre oversøiske charterdestinationer fra den internationale jyske lufthavn.

Men også i Aalborg er der mere på vej. I sommeren 2011dannede Aalborg Lufthavn rammen omfire charterflyvninger til Fort Myers i Florida med den danske rejsearrangør Comefly. Ifølge Comefly vil man i uge 3præsentere et nyt oplæg for sommeren 2012.